Genel Sekreter Buğra Gökçe:Yeni raylı sistem İzmir trafiğini rahatlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, “Biz çağdaş ulaşım planlamasının temel ilkelerine uygun hareket etmeye çalışıyoruz." dedi.

YEREL 15.07.2021, 11:45 15.07.2021, 11:54
Genel Sekreter Buğra Gökçe:Yeni raylı sistem İzmir trafiğini rahatlatacak

Gazetekritik/İzmir- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci birleşiminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe trafik sorunu ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

Gökçe'den trafik sorunu için kritik uyarılar
Meclis toplantısında kentin yeni raylı sistem projelerini ve İzmir trafiğini rahatlatacak çalışmaları anlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, “Biz çağdaş ulaşım planlamasının temel ilkelerine uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Çağdaş ulaşım planlaması şunu söylüyor; kentin merkezinde tüm yol kesişimlerinde battı-çıktı yapılarak trafik sorunu çözülemez. Bu bir sonraki kavşakta bir başka battı-çıktıyı mecbur hale getirir ve sürdürülemez. Daha az maliyetle, esnek dokunuşlarla merkezde trafik sorununu çözmeye çalışıyorsanız doğru yapıyorsunuz. Esas yapmanız gereken merkeze gelecek kişisel ulaşım sayısını azaltmak. Biz bazı kentlerde daha önce uygulanan şekilde kentin merkezinin içinden geçilen ama gelinemeyen, dolayısıyla merkezinin çöktüğü bir ulaşım politikası yaratmamaya çalışıyoruz. İzmir'de Alsancak'ın çökmemesi için herkesin arabayla Alsancak'ın içinden geçtiği ama giremediği bir ulaşım düzeninin oluşturulmaması gerekiyor. Yol altyapısını geliştirmekle ilgili projelerimizde temel felsefe olarak; merkeze trafiği daha çok getiren değil bypass eden, onun içinde akışkanlığını sağlayan, toplu taşımaya öncelik veren, bireysel ulaşımı sınırlandıran, yaya ve bisiklet yollarını önceliğine alan, insan odaklı bir yaklaşım. Etap etap bunları hayata geçireceğiz” dedi.

Yorumlar (0)