EFES SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL'DEN PERSONEL TEPKİSİ: İŞKUR, AK PARTİLİ Mİ?

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Belediyesi’ne İŞKUR personeli hakkının verilmemesi konusunda açıklama yaptı.

YEREL 11.01.2023, 15:01 11.01.2023, 15:04
EFES SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL'DEN PERSONEL TEPKİSİ: İŞKUR, AK PARTİLİ Mİ?

İzmir Efes Selçuk Belediyesi’nin 100 İŞKUR personeli hakkı olduğunu ancak kamu kurumu olan belediyeye bu hakkın verilmediğine dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Şunu sormak istiyorum. Bu İŞKUR AK Parti’nin mi? Geçen dönem Selçuk Belediyesi’nde 87 tane İŞKUR personeli vardı. Seçildim o dönemin ilçe başkanı tam İŞKUR ile imza aşamasındayken, o zaman 60 tane İŞKUR personeli vardı, yaptırtmadı. Böyle şeyler olunca üzülüyorum. Çalışan zaten bizim evlatlarımız olacak. Çalışan bu memlekete çalışacak. Müze, kaymakamlık vs. hepsinde İŞKUR var. Bu belediye kamu kurumu değil mi?” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışan personel sayısı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “ 2019'da göreve geldiğimizde belediyenin tüm hizmetlerinde çalışan sayımız personel şirketinde 311, kadrolularda 117, memurlarda 111, İŞKUR personeli ise 100 idi. Hali hazırda ise; personel şirketinde 283, kadrolularda 69, memurlarda 97, İŞKUR personelimiz ise 0. Personel giderinin gelirimizin %73 ünü oluşturması sebebiyle yeni personel alamıyoruz. Sorarım, dış birim çalışmalarında çalıştırılan 100 İŞKUR personeli hakkı bize neden verilmez? Sorarım, burası kamu kurumu değil mi? Sorarım, İŞKUR CHP’li belediye ile neden anlaşmaya varmaz? Oysa biz 2019'un sonunda, geçmiş dönem İŞKUR personeli olarak çalışan bu kentin evlatlarını belediyede işe başlatmışken...” dedi.

Yorumlar (0)