Çocuklara hayvan sevgisi semineri

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlendi. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan programda öğrenciler hem eğlendi, hem öğrendi.

YEREL 15.01.2020, 09:35
Çocuklara hayvan sevgisi semineri

Farklı zamanlardaki etkinliklerde çocuklara hayvan sevgisi, hayvanların beslenmesi, korunması, bakımı ve hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar gibi temel bilgiler vermek için çalışmalar yürüten Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başlayan eğitim seminerleri çerçevesinde Sıdıka Dilek Üstün Anaokulu, Belkıs Hitay Anaokulu ve Fethi Sekin İlkokulu'nda öğrencilerle buluşan Bayraklı Belediyesi veterinerleri, video gösterimi ve soru cevaplarla miniklerin akıllarındaki soruları yanıtladı. Bugüne kadar binlerce öğrenciye ulaşan ekipler, duyarlı bireyler yetişmesine katkı sağlayarak, hayvan sevgisini erken yaşta kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikler sürecek

Bayraklı Belediyesi olarak sahipsiz hayvanların yaşam kalitelerini artırmaya yönelik faaliyetlere ve bu kapsamda öğrencilere yönelik düzenlenecek etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Veteriner İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla çocuklarımızın gelişimlerine ve hayvan sevgisi kazanıp, bilgilenmelerine yardımcı oluyoruz. Gerek okullarda, gerekse hayvan barınağımızda düzenlenen etkinliklerde veteriner hekimlerimiz öğrenci çocuklarımızla bir araya geliyor. Onlara hayvanları sevmenin önemini ve bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini anlatıyoruz. Amacımız çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak" dedi.

Yorumlar (0)