Çiğlili Kursiyerlerden Yıl Sonu Sergisi

Çiğli Belediyesi, Kaklıç Sanat Akademisi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünlerin sergileneceği Yıl Sonu Sergisine ev sahipliği yapacak.

YEREL 25.04.2023, 14:24
Çiğlili Kursiyerlerden Yıl Sonu Sergisi

Başkan Utku Gümrükçü döneminde Kaklıç Mahallesi’nde hizmete giren Kaklıç Sanat Akademisinde Yıl Sonu Sergisi için hazırlıklar tamamlandı. 26 Nisan Çarşamba günü Kaklıç Sanat Akademisi binasında açılacak sergi üç gün boyunca misafirlerini ağırlayacak. Sergide, 30-75 yaş arası kursiyerlerin heykel, su kabağı işlemeciliği, yağlıboya resim, karakalem resim ve suluboya resim alanlarında ürettikleri eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Yaz kursları başlıyor

Kaklıç Sanat Akademisi yaz dönemi kursları için de hazırlıklarını sürdürüyor. 7-10 yaş arası çocuklar için resim kursu, 11-14 yaş arası çocuklar için Güzel Sanatlar Lisesine hazırlık kursu ve 15-30 yaş arası gençler için Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlık kursları başlayacak.

Gümrükçü: “Kaklıç sanatsal üretimin merkezi olacak”

Düzenleyecekleri yıl sonu sergisi ve Kaklıç Sanat Köyü projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Kaklıç, sahip olduğu doğal güzellikler, köy yapısını muhafaza etmesi, üretim çeşitliliği ve şehre yakınlığıyla İzmir’de ender bulunan yerleşim merkezlerinin başında geliyor. Bu bölgeyi tarım, hayvancılık ve balıkçılığın yanı sıra sanatsal üretim anlamında da destekleyerek önemli bir turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Düzenleyeceğimiz yıl sonu sergisi de bu çalışmalarımızın önemli bir neticesi. Sergide 62 kursiyerimizin beş farklı alanda el emeğiyle ürettikleri ürünler sergilenecek. İzmirli tüm sanatseverleri 26-28 Nisan tarihleri arasında Kaklıç’ı ve sergimizi gezmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)