Çiğli Belediyesi’nden Depremzedelere Yardım Eli

Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan 7.4 şiddetindeki depremin ardından yardım seferberliği başlattı. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Haydi Çiğli Dayanışma Vakti” diyerek destek çağrısı yaptı.

YEREL 06.02.2023, 15:16
Çiğli Belediyesi’nden Depremzedelere Yardım Eli

Çiğli Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ciddi kayıplara yol açan depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla depremden etkilenen vatandaşlar için acil ihtiyaç listesinde yer alan; kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank ve hijyen malzemesi desteği istedi. Destek olmak isteyen vatandaşlar 0232 935 55 35(2315) numaralı hattan Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü arayabilir ya da mahalle muhtarlıklarına, Ataşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonuna ve Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Sağlık İşleri ek hizmet binasına gidebilir.

ÇAK ekibi yola çıktı

12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere yola çıktı.

“Her türlü desteğe hazırız”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sabaha karşı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan depremin şoku ve üzüntüsü içerisindeyiz. Çiğli Belediyesi olarak, acı haberi alır almaz harekete geçtik. İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda geçmiş yıllarda birçok doğal afette arama kurtarma çalışmalarında bulunmuş ÇAK ekibimizi Osmaniye’ye yolladık. İlk gelen haberlere göre birçok şehrimizde acı kayıplarımız var. Temennimiz; enkaz altında kalan vatandaşlarımızın en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kurtarılması ve can kayıplarımızın artmaması. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları doğrultusunda bir dayanışma çalışması da başlattık. Tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve vakıfları Çiğlimize yakışır bir dayanışma örneği göstermeye davet ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ülkemize geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)