banner773

Çiğli Belediyesi Depremzedeler için Sahaya İndi

Çiğli Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinden ilçeye gelen yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla konakladığı evleri tek tek ziyaret ediyor.

YEREL 01.03.2023, 14:51 01.03.2023, 15:00
Çiğli Belediyesi Depremzedeler için Sahaya İndi

Başkan Utku Gümrükçü’nün çağrısıyla başlatılan ilçedeki dayanışma seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri deprem bölgesinden gelen yurttaşların evlerini tek tek ziyaret ediyor. Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Psikologlar eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında müdürlüklerin hizmet ve faaliyetleriyle ilgili bilgi veriliyor. Depremzedelerin gıda, giyim, ilaç, bebek malzemesi ve ev eşyası ihtiyaçları ivedilikle karşılanırken istihdam, tedavi ve eğitim gibi talepleri kayıt altına alınarak ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştiriyor.

Başkan Gümrükçü: “Yalnız ve kimsesiz hissettirmeyeceğiz”

Dayanışma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “İlçemizde misafir ettiğimiz depremzedelerimizi kendi evlerinde gibi hissettirmek adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Personellerimiz, ihtiyaç ve talepleri yerinde tespit etmek için ev ziyaretlerine başladı. Büyük bir acı ve yıkım yaşadık. Yaralarımızı sarmak süreç alacak. Çiğli Belediyesi olarak gerek deprem bölgesindeki gerekse ilçemizdeki yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Depremzede İrtibat Birimimiz ile yurttaşlarımızın bir telefon kadar yakınındayız. Çiğli halkı ve kent paydaşlarımızla birlikte dayanışmamızı büyüteceğiz, sıkıntılı günleri geride bırakacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)