CHP ŞEHZADELER GENÇLİK KOLLARIN'DAN O SÖZLER İÇİN SUÇ DUYURUSU!

Şehzadeler Gençlik Kolları adına ve tüm Cumhuriyet gençleri adına Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hatırasına yapılan bu hakaret ile ilgili Savcıları göreve çağırıyor ve şikayet dilekçemizi Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına pazartesi günü teslim ediyoruz.

YEREL 25.11.2016, 12:22 25.11.2016, 12:22
CHP ŞEHZADELER GENÇLİK KOLLARIN'DAN O SÖZLER İÇİN SUÇ DUYURUSU!

 CHP Manisa Şehzadeler Gençlik Kolları Başkanı Emine Özge Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve CHP'nin kurucu Genel Bşakanı Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yapılan sistematik hakaretlere yönelik bir basın açıklaması yaptı.

 

İşte Emine Özge Arslan'ın o açıklaması:

Son dönemlerde benzerine çokça rastladığımız ve özellikle son 15 yıldır artarak devam eden Ulu Önderimiz ve Partimizin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şahsına ve hatırasına yönelik  hakaretlerin bir yenisini daha yaşamaktayız. Belli kesimlerce sistematiksel olarak yayılan ve halkın gözünde normalleştirmeye çalıştıkları bu söylemlere asla teslim olmayacağız. 


   Bugün basında ve kamuoyunda yer alan haberlerden gördüğümüz üzere Yağmur AVCI isimli kendini bilmez Ulu Önderimiz hakkında hakaret suçunu oluşturan söylemlerde bulunmuştur ve bu şahıs halen bir televizyon programında yarışmacı olarak yayınlara çıkmakta , kamuoyunun gözü önünde olmaktadır.
    Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları üyeleri olarak bizler öncelikle Atamız'ın anısının, sonrada düşünce ve devrimlerinin koruyucusuyuz. Bu nedenle kamuoyunda çıkan bu haberleri de görmezden gelmemiz  beklenemezdi.    


   Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına hakaret etme, sövme, Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri tahrip etme, kırma, bozma veya kirletme eylemlerini işleyen kimselerin bu eylemlerinden savcılık makamının haberdar olmasıyla birlikte resen soruşturmaya başlamaları gerekmektedir.


     Şehzadeler Gençlik Kolları adına ve tüm Cumhuriyet gençleri adına Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hatırasına yapılan bu hakaret ile ilgili Savcıları göreve çağırıyor ve şikayet dilekçemizi Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına pazartesi günü teslim ediyoruz. Tüm halkımızı bu konuda suç duyurusunda bulunmaya ve şahsın yarışmacı olarak çıktığı STAR TV de ki 'ZUHAL TOPAL İLE İZDİVAÇ' programı yapımcılarına yayına çıkmaması adına çağrıda bulunmaya  davet ediyoruz.

Yorumlar (0)