Çanakkale Gezici Müze Tırı Burdur’a Geliyor

Çanakkale Zaferi’ni anlatan, gelecek kuşaklara tarih bilincini aktarmak, Çanakkale ruhunu geniş kitlelere benimsetebilmek amacıyla oluşturulan ‘Çanakkale Gezici Müze TIR’ı Burdur’a geliyor.

YEREL 23.12.2019, 15:16 23.12.2019, 15:16
Çanakkale Gezici Müze Tırı Burdur’a Geliyor

Türk tarihine destan olarak kazınan Çanakkale Zaferinin vatandaşlara tekrar hatırlatmak amacında olduklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Çanakkale Savaşı’nın ne zor şartlar altında savaşılarak bu noktaya gelindiğini ve bu zaferin ne şartlar altında kazanıldığını bilinmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Gençlerimize bu destanın anlatılması gerekiyor. Yeni neslimiz maalesef bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale Savaşı’nın ne imkansızlıklarla kazanıldığını yeterince bilmiyor olabilir. Bu ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yokların içinde savaşın kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale TIR’ı da bunu göstermemiz ve anlatmamız için bir fırsat oldu. Tüm halkımızı davet ediyorum.” diye konuştular.

Cumhuriyet Meydanı’nda yer alacak olan Çanakkale Gezici Müze TIR’ı ücretsiz olup, hafta sonuna kadar ziyaretçileri ile buluşacak.

Yorumlar (0)