Çamları kesip limon fidanı diktiler

Eski Mezitli Mahallesinde yaklaşık bir yıl önce yaşanan ağaç katliamının nedeni belli oldu. Ağaçları kesen vatandaş, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından etrafı çevrilerek yeniden çam fidanları ile donatılan alana bu kez limon fidanı dikti. Bu duruma kayıtsız kalmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kamuoyunu ve çevreci vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

YEREL 19.04.2019, 11:12
Çamları kesip limon fidanı diktiler

Söz konusu alanda yaklaşık bir yıl önce Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a yapılan ihbarla ortaya çıkan Eski Mezitli Mahallesi, Otoban kuzeyinde bulunan Hazine’ye ait 15 dekara yakın alanda yaklaşık 30 yıllık çam, ardıç ve okaliptüsten oluşan 300 kadar ağacın kesildiği alana limon bahçesi yapılmak istendi.

DİKENLİ TELLERİ SÖKÜP ATTILAR

Yaklaşık bir yıl önce, yapılan ihbar üzerine olay yerine giderek ağaç katliamına tepki gösteren Başkan Tarhan, Orman Bölge Müdürlüğünü göreve davet etmişti. Orman Bölge Müdürlüğü gelen tepki üzerine ağaçların kesildiği bölgeyi dikenli tellerle çevirerek çam fidanları dikti. Ancak, bir süre sonra aynı vatandaş, çevrilen dikenli telleri sökerek, alana limon fidanları dikmeye başladı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanda kesilmiş ağaçların kökleri, dikilen çam ve limon fidanlarının bir arada bulunması çok ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Başkan Tarhan, Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı ve bölge sakinleri yaşanan olaya tepki gösterdi. Alanın yeniden orman arazisi haline getirilerek hizmete açılmasını talep etti. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı, alanın Mezitli Belediyesine devredilerek piknik alanı yapılması gerektiğini söyledi.

ALANDA 20 YIL ÖNCE DE KATLİAM YAŞANMIŞTI

Yaklaşık 20 yıl önce yaşanan benzer bir ağaç katliamı sonrası Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanda ağaçlandırılma yapıldığı bilgisini veren Gılıçoğlu, “20 yıl sonra tam da ağaçlar gürleşip orman haline geldiğinde aynı şahıs tarafından yine katliam yapılarak limon bahçesine dönüşmüştü. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve mahalle sakinlerimiz katliama büyük tepki gösterdi. Orman Bölge Müdürlüğü’nün ikinci kez ağaçlandırdığı alan yine talan edilerek bu kez limon bahçesi yapıldı. Bu insanların gücünü nerden aldıklarını merak ediyorum. Biz bir an önce alanın katliamdan kurtarılmasını istiyoruz. Gerekirse Mezitli Belediyesi’ne devri sağlanarak piknik alanı olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını talep ediyoruz” dedi.

ÇEVRECİ VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha önce yaşanan olumsuz örneklerden dolayı arazinin aynı şekilde talan edileceği söylemini yenileyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Orman Bölge Müdürlüğümüzün tüm hassasiyetine karşın maalesef nereden güç aldığı anlaşılamayan vatandaş bu kez yeni dikilen fidanları talan ederek alanı limon bahçesi haline getirdi. Burasının oldubittiye getirileceğinden duyulan kaygı maalesef haklı çıktı. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)