Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Afet Seferberliği için birim müdürleri ile bir araya geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Afet Seferberliği için Birim müdürleri ile bir araya geldi.

YEREL 01.03.2023, 09:23
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Afet Seferberliği için birim müdürleri ile bir araya geldi

Toplantı sonrasında açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Burdur Belediyesi olarak Topyekûn afet seferberliği başlatıyoruz. Kurumsal olarak üzerimize düşen görev tanımlarını sizlerle beraber bir ön hazırlık yaptık. Kurumsal olarak tanımlarımızı yapacağız. Burada bilimden, akademiden, akıldan ve tecrübeden faydalanacağız. Deneyimlerimiz alanda güçlü Burdur olası bir afete yakalanamadan kendisini hazırlamalı” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BİR RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNÜŞMEMESİ İÇİN MÜCADELEMİZİN OLDUĞUNU İFADE ETMİŞTİK”

Kentsel dönüşümle ile ilgili zaten göreve geldiğimiz günden itibaren kentsel dönüşümün bir rantsal dönüşüme dönüşmemesi için mücadelemizin olduğunu ifade etmiştik. Kentsel dönüşümün mahallinde doğru bir yöntemle yapılırsa hem sosyal dokuyu bozmaz hem de dayanıklı sağlam yapılara vatandaşımızı kavuşturur. Tıpkı Bozkurt Mahallesi Deprem Evleri TOKİ’de yaptığımız gibi biz bunu başardık. Yeniden yapabilir miyiz yeniden yaparız.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA TOKİ İLE 3 MAHALLENİN KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİMİZİ DEFALARCA İLETMEMİŞ OLMAMIZA RAĞMEN BUGÜN KADAR YANIT ALAMADIK”

Geçtiğimiz yıllarda ve günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına TOKİ ile 3 mahallenin kentsel dönüşüm talebimizi defalarca iletmemiş olmamıza rağmen bugün kadar yanıt alamadık. Bu konuda yeniden inisiyatif alıp önümüzdeki günlerde de açıklayacağımız şekli ile bir kentsel dönüşüm 3 mahalle için eylem planımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz. 3 Mahalle muhtarı ile de görüşülecek, 3 mahalle muhtarımıza asıl amacımızın ne olduğunu anlatılacak ve mahallinde çözümü içinde hep birlikte başlatacağız. Burdur belediyesi görev ve sorumluluklarının farkındadır.

SİYASET ÜSTÜ BİR DURUMDUR AFETLER. BURADAN SİYASET ÜRETMEK VE SİYASİ RANT ELDE ETMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK.

Siyaset üstü bir durumdur afetler. Buradan siyaset üretmek ve siyasi rant elde etmek gibi bir derdimiz yok. Afet hiç olması isteriz. Afet olursa da afete hazır olacağımızı ve hazır olmamız gerektiğini ifade etmek isteriz.” Dedi.

Yorumlar (0)