BAŞKAN SEÇER, “BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin il ve Tarsus ilçe örgütündeki bayramlaşma programlarına katıldı. Seçer bayramların birlik ve beraberliği pekiştirme açısından son derece önemli olduğunu vurguladı ve önemli mesajlar verdi.

YEREL 12.08.2019, 09:21
BAŞKAN SEÇER, “BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM”

İşsizlik sorununu belediyelerin tek başlarına çözme şansının olmadığını, ancak CHP’nin 2023 yılında iktidara gelince önceliğinin bu sorunun çözümü olduğunu vurgulayan Seçer, “Bizden gençler iş istiyor. Haklıdır isteyecek. Bütün analar iş istiyor. Bunun AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, HDP’lisi yok. Analar çocuklarına, kızlarına, oğlanlarına iş istiyorlar. Şimdi bu sorunu bir başına belediyelerin çözme şansı yok ama CHP'nin var. Demek ki bundan sonraki hedefimiz neresi? Genel iktidar” diyerek partililere hedefi gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partilileriyle bayramlaştı. Seçer, parti il binasında ve Tarsus İlçe Örgütü’nde partililerle tek tek bayramlaştı ve önemli mesajlar verdi. Başkan Seçer Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizlik sorunu geldiğini ve her dört gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, bu temel sorunu CHP iktidarının çözeceğini söyledi.

CHP il binasında gerçekleşen buluşmada milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve partiye gönül vermiş çok sayıda partili bir araya geldi.

Konuşmasına başlamadan önce kendisine ‘Geleceği Gençler Seçer, Yarınları Vahap Seçer’ destek olan gençleri selamlayan Başkan Seçer, “İnşallah Türkiye'nin geleceğini hep beraber inşa edeceğiz. Ama şunu gördük, anladık ki bunun için çalışmaya ihtiyacımız var. Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Çalışınca emek edince, alın teri dökünce insanlar hak ettiği başarıyı elde ediyor” dedi.

CHP’nin başarısı tesadüf değil

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart seçimlerinde gösterdiği başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Başkan Seçer, “CHP uzun yıllardır çalışıyor. Türkiye 31 Mart seçimlerini yaşarken CHP’nin 31 Mart seçimlerindeki gösterdiği başarı, performans ya da adaylarının ortaya koyduğu performans tesadüfi değildi. Uzun yılların çalışması sonucu ortaya çıkan bir sonuçtu. Bu mücadelede emeği geçen tüm partililerimizle bugün bayram vesilesiyle bir araya geldik. Bu vesileyle çok teşekkür ediyorum, müteşekkiriz, emeklerine, yüreklerine sağlık. Bundan sonraki mücadeleyi de hep beraber yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

“Değişim stratejisi”

Değişen Türkiye ile beraber, insanların isteklerinin de değiştiğini ve CHP’nin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade eden Seçer, “Şu görünen bir gerçek ki, partimizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye değişiyor, dünya değişiyor, siyaset değişiyor, konjonktür değişiyor. Toplumların istekleri, talepleri değişiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Ancak şu bizi mutlu ediyor. 31 Mart’ta çok önemli bir seçmen kitlesinin başta Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ferasetinin ortaya koyduğu strateji ile önemli bir desteğini aldık. Partimizin oy oranına baktığınızda, 11 Büyükşehir’de, il belediyelerinde, birçok ilçede, belde de aldığımız oy oranı partimizin çok üzerinde oy oranlarıydı. İşte bu siyasetteki değişimi okuyup, ona göre strateji ortaya koymanın, ona göre bir dil kullanmanın, ona göre bir söylem ve tavır geliştirmenin bir sonucudur. Bu büyük bir başarıdır, bu üstün bir başarıdır. Bunu görmek ve okumak lazım. Bu başarıda tekrar beyin gücü ile, kol gücü ile, kas gücü ile, azmiyle, cesareti ile, Cumhuriyet Halk Partisi sevdasıyla bu harekete, bu davaya samimi olarak gönülden destek veren arkadaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

“Bu kötü gidişe dur diyeceğiz!”

Belediye başkanlığı koltuğunun kimseyi küçük görme veya kendisinin ya da taraftarlarının cebini doldurma makamı olamadığının altını çizen Seçer,  “Belediye Başkanlığı koltuğu 5 yıl boyunca yan gelip yatıp, taraftarlarının cebini doldurma yeri değildir. Bizleri oraya taşıyanları küçük görme yeri değildir. İnsanları hakir görme yeri değildir. Bir mücadeleye girdik. Memleketin durumu ortada. Bir belediye başkanı olarak sorumlu bulunduğum alanda gördüklerimi vatandaşlarımla cesaretle paylaşıyorum. Her yerde söylüyorum. Kafamın arkasında gizli bir ajandam, planım yok. Bu memleket soyulmuş. Bu memleket talan edilmiş. Bizim iddiamız neydi? Bu kötü gidişe dur diyeceğiz” dedi.

“Söke söke, mücadeleyle, alın teriyle, emekle, kazanıldı”

İstanbul ve Mersin’in çok önemli olduklarını ve eğer İstanbul’da seçimler ikinci kez tekrarlanmamış olsa, televizyonlarda bir ay boyunca Mersin’in mücadelesinin konuşulmuş olacağına dikkat çeken Seçer, “İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu kimse tanımıyordu. Mersin'de Vahap Seçer’i  belki milletvekilliğinden dolayı tanıyordu. Ama hırlı mıdır, hırsız mıdır? Ne yapar koltuğu görünce, parayı görünce, imkânı görünce ne yapar? Bunu hiç kimse bilmiyordu. Şimdi bu 2 ilden örnek vererek gitmek istiyorum. Bunlar önemli. Bu 2 il çok önemli. Şimdi iki üstün başarı. İmkânsız görünen İstanbul ve çok zor görünen Mersin. İkisi de söke söke, mücadeleyle, alın teriyle, emekle, kazanıldı mı? İstanbul'da İmamoğlu rakibini bir yetmez iki kere tuş etti mi? Mersin'de Vahap Seçer Partisi'nin gücü ile, ‘İttifak olmuyorsa olmasın, benim partim var, benim gücüm var, benim inancım var.’ deyip çıktı söke söke seçimi aldı mı? Bunları görmeyen gözler görsün, bunları hissetmeyen yürekler hissetsin, İzmir'de seçimi aldık, Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz, Mezitli'de seçimi aldık Tarhan’a teşekkür ediyoruz. Adana'da, Çukurova'da seçimi aldık, Çankaya’da aldık. Birinde Soner Çetin aldı. Diğerinde Alper Taşdelen’le aldı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Buralar CHP’nin kaleleri. 10 yılda CHP’de bir değişim olmasaydı, 2010-1019. Buralar yine bu seçimlerde alınır, kendi aramızda sevinir. Birbirimizi alkışlar, ondan sonra da evlerimize giderdik. Ama 10 yıllık değişimin sonucu İstanbul alındı mı, Ankara alındı mı, Mersin alındı mı, Adana uzun yıllar sonra alındı mı, Antalya tekrar alındı mı? İşte başarıyı, değişimi burada aramak lazım. Umut ediyorum bu tespitlerden bazı değerlendirmeler yaparız” dedi.

 “Hedefimiz genel iktidar”

Başarının ancak çalışılarak olduğunu ve mücadelenin daha yeni başladığını dile getiren Seçer, “Demek ki başarı kolay olmuyor. Çalışarak oluyor. Seçimlerde çalıştık, birbirimize sahip çıktık, sahip çıkmayanları kafamıza takmadık. Onları Allah’a havale ettik. İşimize, gücümüze baktık. Bu sonucu elde ettik. Şimdi mücadele yeni başlıyor. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Bizden gençler iş istiyor. Haklıdır isteyecek. Başta partili gençlerimiz. Haklıdır isteyecek. Sadece partililer değil. Bütün analar iş istiyor. Bunun AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, HDP’lisi yok. Analar çocuklarına, kızlarına, oğlanlarına iş istiyorlar. Ana anadır. Şimdi bu sorunu bir başına belediyelerin çözme şansı yok. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin var. Eğer 2023 seçimlerinde Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümünde partimizi iktidara getirirsek ya da mevcut sistem devam eder de Cumhuriyet Halk Partisi'nin desteklediği bir isim Cumhurbaşkanı olursa, yani Türkiye'ye bizim anlayışımız gelirse o zaman bu gençlerimizin işsizlik problemi çözülür. Demek ki bundan sonraki hedefimiz neresi? Genel iktidar. Bunun için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Seçimlerin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçtiğini ve bu süreçte kimseden bir himmet, bir yardım beklemediğini dile getiren Seçer, “Kimse bana ‘Başkan işçi paralarını ödüyor musun? Bir derdin var mı? Bir sorun var mı, diye sormadı. Hiçbir belediye başkanı da sormadı. Hiçbir ilçe belediye başkanı da sormadı. Ama biz, dört aydır bu gemiyi yüzdürüyoruz. Yüzdürmeye de devam edeceğiz. Bayramdan sonra geniş bir basın toplantısı yapacağım. Açıklamalar yapacağım. Neredeydik, ne yaptık, nerelere geldik, nelerle karşılaştık bunları açıklayacağız.”

“Mücadeleyi hep beraber yapmak zorundayız”

Artık CHP’nde siyaset yapma anlayışının değiştiğini ve bundan sonra belediye başkanları olarak da siyasette daha etkin olacaklarını kaydeden Seçer,  “Ne dedik? Artık CHP'de siyaset yapma tarzı ve anlayışı değişti. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Benim partime Türk halkı bir misyon biçmiş. Bu misyon içerisinde görev verdiği 11 önemli sorumluluk sahibi adamdan bir tanesi beni yapmış. Ben sadece Mersin’de değil, Türkiye’de ortaya çıkan olayları, gelişmeleri aklımın süzgecinden geçirerek değerlendirmek, siyasete dâhil olmak zorundayım. Etkin olacağız, dahil olacağız, memleketin gelecekteki siyasi yol haritasını başta CHP olmak üzere temel ilkeler çerçevesinde biz ve bugüne kadar yol yürüyen diğer siyasi partililerle, demokrasi güçleriyle, İYİ Parti ile, Saadet Partisi ile, HDP ile aynı ilkeler çerçevesinde buluşan tüm siyasi kurumlarla geleceği, Türkiye’nin demokratik geleceğini, Türkiye’nin hukuk devleti anlayışındaki değişikliği, Türkiye’nin özgürlüğünü, Türkiye’nin toplumunun refah düzeyini yükseltme yolundaki mücadelesini hep beraber yapmak zorundayız. Bizler belediye başkanları olarak bu katkıyı sunacağız” dedi.

“Ortamında ortamca konuşma devri bitti”

Tüm partililer ve bu davaya gönül vermiş insanları çok sevdiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Şimdi burada ne güzel kucaklaşacağız. Küsler varsa barışacak. Birbirini uzun süre görmeyenler bir arada olacak. Bayramların özelliği bu. Biz bu gelenekleri yaşatalım ki, Türkiye’nin şu anda ihtiyacı olduğu birlik, beraberlik anlayışı bayramlar aracılığıyla tekrar büyüsün, gelişsin. Tüm partililerimizi, bu davaya gönül vermiş insanları seviyorum. Başarılı olacağız. Bunu hep beraber başaracağız.” şeklinde konuştu.

“Tarsus’tan önemli mesajlar”

Başkan Seçer, Tarsus’taki bayramlaşma programında da önemli mesajlar verdi. Belediyelerin istihdam kapısı olmadığını bir kez daha vurgulayan Başkan Seçer, Tarsus’tan Anamur’a kadar yatırımcının gelmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti.

Başkan Seçer, “Tarsus Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi için biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 10 milyon TL, Tarsus Belediyesi de 5 milyon TL para aktarımıyla oradan arsa temin edeceğiz. Projenin işlerlik kazanmasını sağlayacağız. Şahsi olarak da, Mersin’deki veya ülke genelindeki yatırımcıların dikkatlerini çekebilmek adına, aile şirketimize yer aldıracağız, örnek olacağız. İnsanların bizleri örnek almasını sağlayacağız” dedi.

Bayramda her şeyin güzel olmasını umut ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Herkesin ailesiyle birlikte güzel vakitler geçirmesini temenni ediyorum. Türkiye’de toplumu siyaset bu dönem çok gerdi. Ekonomik kriz çok gerdi. Siyasilerin söylemlerine çok dikkat etmesi ve konuşmasında kapsayıcı olması gerekmektedir. Mersin’de bir yurttaşımın tırnağına taş değse benim yüreğim acır. Onun için güzel duygularımızı bütün yurttaşlarımıza; Mersin’in dört bir tarafına aşılamalıyız. Biz biriz… Çıkartın kimliğinizi, herkesin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. Bu duygular ışığında hepinizin bayramınızı kutluyorum ve hepinizi kucaklıyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)