Başarılı bürokratın önündeki engel kim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük iştiraklarından biri olan İZSU'nun genel müdürü Aysel Özkan'ın asalet yazısının 9 aydır imzalanmaması kafalarda soru işaretlerini beraberinde getirdi.

YEREL 01.02.2021, 14:52 01.02.2021, 14:56
Başarılı bürokratın önündeki engel kim?


GAZETE KRİTİK / ANKARA 08.05.2020 tarihinde İZSU'da Genel Müdürlük görevine getirilen Özkan'ın, yaklaşık 9 aydır asaleten atama oluru Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda neden bekletildiği CHP kulislerinde konuşuluyor.


İzmir'in en deneyimli ve çalışkan bürokratlarıdan biri olan Özkan'ın, İZSU'ya Genel Müdür olmadan önce Genel Sekreterlik için öne çıkan isimlerden biri olarak görülüyordu. Fakat Genel Sekreterlik için adı geçen Özkan İzsu'da Genel Müdür olarak görevlendirildi. Görevlendirilmesinin üstünden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen atama olurunun Bakanlıkta bekletilmesi "birileri tarafından engelleniyor" iddialarını da gündeme taşıdı.


Gazete Kritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre yıllarca bürokrat  görev yapan Özkan'ın olur yazısının bekletilmesini ardında İzmir Büyükşehir'de bir bürokratın olduğu dillendiriliyor. Nitekim bu bürokratın AKP ile de ilişkileri CHP Genel Merkezinde  konuşuluyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise bu konuda bir girişimde bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.


Aysel Özkan'ın özgeçmişi:

Aysel Özkan, 1992 yılında Ankara’da ziraat mühendisi olarak başladığı memuriyet hayatını 1998 de Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne atanarak sürdürdü. 10 yıl süreyle bu görevi yürüten Özkan, 2008-2011 yılları arasında ise Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Dairesi Başkanlığı’na getirilen Aysel Özkan, 2013 yılından itibaren bu güne kadar da Genel Sekreter Yardımcısı olarak hizmet verdi.
 

Yorumlar (0)