AZİZ KOCAOĞLU'NUN 'İNCE' PLANI TUTMADI

CHP'deki muhalif hareketinin öncülerinden Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'deki İnce planı tutmadı. İnce'yi İzmir'de muhalifler ağırlarken İzmir siyasetinin öncü isimleri Ankara'daki programa katıldı.

YEREL 10.09.2018, 20:06 10.09.2018, 20:06
AZİZ KOCAOĞLU'NUN 'İNCE' PLANI TUTMADI

CHP’nin 95. kuruluş yıl dönümü ve İzmir’in Kurtuluş Günü dolayısıyla dün Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, davet ettiği ve onur konuğu olan Muharrem İnce ‘nin yanı sıra CHP’deki muhalif hareketinin sözcülerinden Yaşar Tüzün; İzmir’deki ayağı olan Alaattin Yüksel, Ali Asuman Güven, Nevzat Kavalar, Suat İstanbullu;  Aziz Kocoğlu’nun bünyesindeki belediye başkanlarından Sema Pektaş, Olgun Atilla ve Muhittin Dalgıç yer aldı.

 

KOCAOĞLU'NUN 'İNCE' OYUNU TUTMADI

CHP'deki imza hareketinin öncülerinden olan Aziz Kocaoğlu'nun CHP'nin 95. kuruluş yıldönümünde Muharrem İnce'yi onur konuğu olarak davet edip şova dönüştürme çabası sonuçsuz kaldı. İnce'nin katıldığı programa, imzacı isimler ve belediye başkanları dışında partililerden beklenen ilgiyi göremedi.

 

MUHARREM İNCE: AZİZ KOCAOĞLU İLE DEVAM EDİLSİN
Aziz Kocaoğlu'na yakın internet sitesine demeç veren Muharrem İnce ise Aziz Kocaoğlu'nun tekrar belediye başkanı olarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. İnce, kendisine kayıtsız şartsız destek veren Aziz Kocaoğlu'nun tekrar aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederek daha önce beyan ettiği önseçim vurgusunu bir kalemde silmiş oldu.

 

MUHALİFLERDE YAMAN ÇELİŞKİ
Değişim talebi isteyen Muharrem İnce, 15 yıldır İzmir'de başkanlık Kocaoğlu'nun tekrar devam etmesini isterken, muhalif hareketin sözcüsü Gaye Usluer ise Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu'nu paylaştığı tweetle hedef göstermişti. Muhaliflerin bu tutumu imza verenler kalsın vermeyenler gitsin niyetlerini ortaya koymuş oldu.

 

O BELEDİYE BAŞKANLARI KILIÇDAROĞLU GİTSİN DEMİŞTİ

Muhalif hareketin imza hareketinin öncüsü olan Aziz Kocaoğlu delegelere yönelik baskının ardından yeterli imza toplanamamasının ardından Ankara'daki toplantıya İzmir'deki imzacı delegelerle tam kadro olarak katılmıştı. Buradaki konuşmasında "maddi manevi tüm gücümle bu yapının karşısındayım" diyerek Kılıçdaroğlu ve ekibini hedef almıştı.

 

Peki Kılıçdaroğlu'nun gitmesini için Aziz Kocaoğlu ile birlikte hangi belediye başkanları destek verdi?

İşte İnce'ye destek veren o belediye başkanları:

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Olgun Atila, Kocaoğlu'nun manevi olarak bilinen ve en yakın isimlerden bir olarak tanınan biri. Atila, genel merkezdeki töreninin yerine İnce ve Kocaoğlu ile kalmayı tercih etti.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: İzmir'deki imza hareketinin en kritik ismi Suat İstanbullu  Akpınar'a en yakın isim olarak biliniyor. İzmir siyaseti Suat İstanbullu ve Hüseyin Mutlu Akpınar ilişkisini yakından biliyor. Akpınar imza sürecinde de sessiz kalarak gizli iki taraflı oynamayı tercih etti. 


Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş: Aziz Kocaoğlu'nun İzmir siyasetine daha doğrusu belediye başkanlığı koltuğuna  ittiği isim olarak bilinen Pektaş dün Ankara yerine İzmir'de İnce ve Kocaoğlu ile birlikte yol yürüdü.


Çeşme Belediye Başkanı  Muhittin Dalgıç: Dalgıç net bir şekilde Kocaoğlu'nu ve İnce'yi destekledi. Dalgıç'ta dün İzmir'de İnce ve Kocaoğlu ile birlikte olan isimlerden biriydi.


Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: İlçe örgütü ile birlikte değişimden yana tavır alan diğer bir isim ise Şenol. Şenol geçen haftalarda Kocaoğlu'na yakın bir internet sitesinde 5 yıl daha Kocaoğlu'nun kalmasını istemişti.


Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin: Mustafa Sarıgül'e en yakın isimlerden biri. Tahir Şahin değişim istediğini belirten bir açıklama yapmıştı.


Bergama Beledi Başkanı Mehmet Gönenç: Değişim isteyen bir diğer isim İse Mehmet Gönenç olmuştu.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: Aziz Kocaoğlu'nun ekibinde yer alan Sibel Uyar bir başka değişim talebinde bulunan isimdi.Sibel Uyar'da Kocaoğlu'nun etkisiyle belediye başkanı olmuştu.


Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli: Sesli'de İnce'ye destek veren bir diğer belediye başkanı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: Foça Belediye Başkanı, örgütü eski ilçe başkanı ile birlikte Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket edip değişim talebinde bulunmuştu.


 

Yorumlar (0)