Atatürk'ün "Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözleri Barış Heykeli'nde yaşayacak

Mersin’e bağlı Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Parkı’ndaki Barış Heykeli'nin açılışını 5 Ekim’de yapacak.

YEREL 04.10.2019, 10:00 04.10.2019, 10:37
Atatürk'ün "Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözleri Barış Heykeli'nde yaşayacak

Yenişehir Belediyesinden Barış Heykeli


Dünya Barış Parkını tamamen yenileyen Yenişehir Belediyesi, parka adıyla uyumlu bir sanat eseri yerleştirdi. 3,5 Metre uzunluğundaki Barış Heykeli’nin açılışı 5 Ekim’de yapılacak. 


Yenişehir Belediyesi, İstemihan Talay Caddesi ve 20. Cadde’nin kesişim noktasında bulunan Dünya Barış Parkı’nı revize etti. Yenileme çalışmaları süresince estetik kaygılar nedeniyle sanatçılarla çalışılırken, halkın oturacağı dinlenme yerleri, süs bitkileri ve çiçeklendirme alanları, aydınlatma, zemin ve park duvarları tamamen yenilendi. 


İsmiyle de dikkat çeken ve park içeriğinin de ismine uygun olarak düzenlendiği, sonucunda barışa önem veren bir belediyecilik ürünü olarak ortaya çıkan parka, tamamı 4 metreye yaklaşan, resim ve heykel sanatçısı Nebi Nas tarafından hazırlanan Barış Heykeli yerleştirildi. 


Dünya Barış Parkı’ndaki Barış Heykeli’nde bir elinde zeytin dalı, diğerinde güvercin tutan bir kadın tasvir edilirken, kaidesinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün “c” şeklindeki sözleri yer alıyor. Heykelin içeriği, yapım aşamasında sadece barışın değil, kadının da önemini vurgular nitelikte. 


Barış Heykeli’nin açılışı 5 Ekim Cumartesi günü saat 17.30’da yapılacak. Halk müziği sanatçısı Haydar Özdemir’in sahne alacağı açılış, adına yaraşır şekilde barış türküleriyle yapılacak. 


Sosyal belediyeciliğe verdiği önemle ve örnek girişimleriyle adından söz ettiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm Mersinlileri açılışa davet ederek, “Bir barış ve kardeşlik şehri olan Yenişehir’in ve  Mersin’in Türkiye’ye vereceği en güzel mesaj barış mesajıdır diye düşünüyorum. Dünya Barış Parkı adlı parkımızı yeniden düzenledik, daha güzel, daha kullanışlı hale getirdik. Bu adı taşıyan parkımızı adına yaraşır bir sanat eseriyle süslemek, bir sanat eseriyle mesaj vermek de istedik. Bu nedenle barış heykelini parka yerleştirdik. Cumartesi günü Yenişehir’den, Mersin’den bir kez daha barış mesajı vereceğiz. Tüm halkımızı açılış ve konserimize bekliyoruz" dedi.

Yorumlar (0)