banner754

Türkiye'nin tek kadın asayiş şube müdüründen rekor!

Seda Okur, geçen yıl asayiş şube müdürü olarak atandı.

YAŞAM 05.09.2017, 04:39 05.09.2017, 04:39
Türkiye'nin tek kadın asayiş şube müdüründen rekor!

Türkiye’nin tek kadın asayiş şube müdürü olan Seda Okur ve ekibi, İzmir'de son 1 yılda işlenen 87 cinayetin tamamını çözmeyi başardı.

 

HaberTürk'ün haberine göre, Türkiye’nin tek kadın asayiş şube müdürü olan Seda Okur, en çok kadın ve çocuk cinayetlerinden etkilendiğini söylüyor: “Ödemiş’te öldürülen Ceylin Atik ve servis aracının içinde unutulduğu için hayatını kaybeden Alperen Sakin olaylarında çok etkilendim... İki olayda da sabaha kadar uyuyamadım. Bu olayların tüm yönleri ile çözümü için gece gündüz çalıştık.” 

Ona itiraf etti 

Gece eğlence mekânlarında yaptıkları kontrollerde kendisine ilgiyle bakıldığını kaydeden Okur, şöyle devam ediyor: “Şaşıran oluyor. Kadınla karşılaştıkları için daha kibar olabiliyorlar. 

 

Ödemiş’te komşusunun evinde ölü bulunan 10 yaşındaki Ceylin’in katil zanlısı olan kadın konuşmuyordu. Bir kadın olarak karşıma alıp konuştum. Sabaha karşı Ceylin’i nasıl öldürdüğünü tüm detaylarıyla anlatmaya başladı. İzmir’de son 1 yılda meydana gelen 87 cinayetin tamamını çözdük. Tombala tabir edilen kumarı bitirmek için çok özel çalışmalar yapıyoruz.”


Baba mesleği

Eski Çanakkale ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur’un kızı Seda Okur, Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde okurken Polis Akademisi’ne girdi. 1998’de İzmir’de komiser yardımcısı olarak göreve başladı, 2011’de Şanlıurfa’ya tayini çıktı. 5 yıl sonra da tekrar İzmir’e dönerek asayiş şube müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Seda Okur, geçen yıl asayiş şube müdürü olarak atandı.

 

9 yıllık cinayeti özel ekip çözdü

Selçuk İlçesi’nde ortadan kaybolduktan 9 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıkan ve cesedi gömüldüğü yerde yapılan 12 saatlik çalışma sonucu çıkarılan 56 yaşındaki Ümmü Özkan cinayeti de Seda Okur’un kurduğu özel ekip sayesinde çözüldü. 

Kayıp şahıslarla ilgili geriye dönük araştırma yapan ekip, A.T.’nin, Ümmü Özkan kaybolduktan 2 yıl sonra alınan ifadesinde “Onu annem gibi seviyordum” dediğini, ancak kadınla ilişkisi olduğunu belirledi. Sorguya alınan A.T., suçunu itiraf ederek 9 yıl önce işlediği cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Yorumlar (0)