Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği depremzede vatandaşlar için seferber oldu

İzmir Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Ersan Tüyene, depremin yarattığı yıkım karşısında kendi imkanlarıyla depremzede vatandaşların yanlarında olmaya çalıştıklarını söylerken, deprem bölgelerinde 3 mobil araçla depremzedelere hizmet verdiklerini belirtti.

YAŞAM 16.02.2023, 20:41 16.02.2023, 20:44
Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği depremzede vatandaşlar için seferber oldu

Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği’nin başlattığı “Gözümüz gibi bakarız!” kampanyasıyla depremzede vatandaşların çerçeve, gözlük ve lens ihtiyaçları karşılanıyor. Deprem bölgesinde mobil araçlarla ve depremden etkilenen illerin yakınındaki illerde optikçiler aracılığıyla vatandaşların ihtiyaçlarını gideren Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği, çerçeve, gözlük ve lens yardımlarına devam ediyor.


İzmir Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Ersan Tüyene, depremin yarattığı yıkım karşısında kendi imkanlarıyla depremzede vatandaşların yanlarında olmaya çalıştıklarını söylerken, deprem bölgelerinde 3 mobil araçla depremzedelere hizmet verdiklerini belirtti. Tüyene “Birlik olarak geliştirdiğimiz bir yazılımı kullanarak vatandaşlara verilen ürünlerin kayıtlarını T.C. kimlik numaralarını alarak yapıyoruz. Bölge içinde yapılan yardımlar için bir kayıt yok. Bölge dışında 3 bin civarı vatandaşımız kayıt yaptırmış bulunmakta alınan yardımlar için, bölge içinde de 3 mobil araçla her gün 100 kişiye yardım yapıyoruz. Depremden 3 gün sonra bu yardımlara başladık ve net sayı olmamakla beraber toplamda 20 bin civarında yardım yapılmıştır diye düşünüyorum. Deprem bölgesine yakın Mersin ve Antalya gibi illerde de bu yardımlarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar (0)