İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM DOĞAN, ANADOLU LİSESİ'NDEKİ CİNSEL İSTİSMARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Doğan,Daha önceden de cinsel tacizden ceza aldığı iddia edilen S.K. neden öğretmenliğe devam ettirildi?

YAŞAM 13.02.2017, 13:24 13.02.2017, 13:24
İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM DOĞAN, ANADOLU LİSESİ'NDEKİ CİNSEL İSTİSMARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

 

İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Ankara-Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Müdürünün okul pansiyonunda kalan erkek öğrencilere uyguladığı cinsel taciz ve cinsel istismar olayını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

İşte Müslüm Doğan'ın o soru önergesi :

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

            Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ tarafından Anayasa’nın 98’ inci ve  İçtüzüğün 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

 

                                                                                                          Müslüm DOĞAN

                                                                                                          İzmir Milletvekili

 

 

 

            Basında ve kamuoyunda çıkan haberlere göre Ankara Haymana’daki Bektaş Anadolu Lisesi’ne 2014 yılında atanan okul müdürü S.K.’nın erkek öğrencilere okulun pansiyonunda cinsel taciz ve cinsel istismarda bulunduğu, bazı öğrencilerin ve öğrenci velilerinin BİMER’e şikayetleri sonucu  olayın açığı çıktığını, yarıyıl tatilinde olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler, öğretmenler ve pansiyonda kalan öğrencilerden aldıkları   bilgiler doğrultusunda  soruşturma başlattığı bildirilmektedir.

 

            BİMER’e başvuru ile başlatılan soruşturma sonucunda Haymana’da lise Müdürü S.k.’nın görevden uzaklaştırıldığı söylenmektedir.

            Bu bağlamda;

 

1-      Daha önceden de cinsel tacizden ceza aldığı iddia edilen S.K. neden öğretmenliğe devam ettirildi?

 

2-      Müfettişlerce yapılan soruşturmada S.K.’nın sadece görevden uzaklaştırıldığı, hakkında adli soruşturma dahi açılmadığı doğru mudur?

 

3-      Taciz ve istismar duyumlarını duyan bazı öğretmenler delil olmadığından, konuyu ilgili mercilere iletmedikleri söylemektedirler. Bu öğretmenler hakkında da bir  soruşturma başlatacak mısın?

 

4-      Türkiye geneli son 14 yılda ilköğretim, ortaokul ve lise dahil olmak üzere okullarımızda kaç adet cinsel istismar vakası yaşanmıştır?

 

 

5-      Bakanlığınız, çocuklara yönelik artan cinsel istismar olayları karşısında ne gibi tedbirler almıştır? Ya da almaya planlamaktadır.Herhangi bir eğitim programınız var mıdır?

 

 

Yorumlar (0)