İzmir'deki akademisyene Amerika’dan ‘çift dal profesörlük’ onayı

Amerikan Eğitim ve Kimlik Değerlendirme Kurumu, İzmirli Profesör. Dr. Erdal Fırat’ın ‘çift dal’ profesörlüğünü akredite etti. Prof.Dr. Erdal Fırat’ın çift dal profesörlüğü, mühendislikte profesörlük ve politika biliminde profesörlüğü içeriyor.

YAŞAM 27.10.2021, 12:28
İzmir'deki akademisyene Amerika’dan ‘çift dal profesörlük’ onayı

Profesör Fırat hakkında bir rapor yayınlayan Amerikan Eğitim ve Kimlik Değerlendirme Kurumu, “Dökümanları incelenen Prof. Dr. Erdal Fırat’ın çift dal profesörlüğü eğitim kredileri, Amerika Birleşik Devletleri’nde akredite edilmiş bir üniversitenin verdiği mühendislikte profesörlük ve politika biliminde profesörlük ünvanına denktir.” dedi.

İki bilim dalındaki profesörlüğünün dünyanın önde gelen kurumu tarafından akredite edilmiş olmasının kendisini gururlandırdığını söyleyen Prof.Dr. Fırat, “Çünkü dünyada çift dal profesörü olan çok az kişi var. Bu ünvanın bizlere nasip olması aynı zamanda ülkemiz için de bir kazanım. Bize düşen, ülkemizi her alanda olduğu gibi, bilimsel anlamda da dünyanın her yerinde layıkıyla temsil edebilmektir. Çok mutluyum.” dedi.

ERDAL FIRAT KİMDİR?

Prof. Dr. Erdal Fırat 1975 yılında doğdu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Mühendislikte olmak üzere çift profesörlük unvanına sahiptir. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak uluslararası bilimsel nitelikte yayınlanmış 40 makalesi bulunmaktadır. Aynı zamanda uluslararası hakemli ve uluslararası indeksli dergilerde hakem olarak görev yapmaktadır.

2019 yılında Avustralya’da bulunan IQY Technical University ile anlaşma yaparak Türkiye ve Türkiye sınır komşuları için Üniversite Direktörü ve Dekanı olmuştur.

Prof. Dr. Erdal Fırat, aynı zamanda İsviçre’de bulunan School of Engineers Üniversitesi’nin Uluslararası Dekan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

 

Yorumlar (0)