Vatandaşa Verilen Sözler Yıllardır Tutulmadı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te Kayseri’de vatandaşa verilen, ancak yıllardır tutulmayan sözleri gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 22.12.2019, 14:03
Vatandaşa Verilen Sözler Yıllardır Tutulmadı

Kayseri’de açılışı yapıldığı duyurulan projeleri kimsenin bilmediğini anlatan Ataş, özel sektörün ve hayırseverlerin projelerinin olduğunu ancak devletin istihdam oluşturacak bir yatırımının olmadığını söyledi. OSB’de açılışı yapılan fabrikaların yerlerinde yellerin estiğini anlatan Ataş, “Açılış ve temel atma diye algı yaratılıyor. O fabrikaların da kimi iflas etti, kimi kapattı. Nereden nereye” ifadelerini kullandı.  Kayseri’nin devlet yatırımları ile tarım hayvancılık konusunda da gerilemeye devam ettiğini dile getiren Ataş, Büyükşehir Belediyesi’nin de yıllardır AKP’li isimler tarafından yöneltildiğini ve borç batağında olduğu içinde hizmet üretemediğini belirtti. Ataş, Meclis’te Kayseri pastırmasına sahip çıktığı konuşmasıyla da dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı ister beğensin ister beğenmesin pastırma denince akla Kayseri gelir” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’ye verilen, ancak tutulmayan sözleri  Meclis gündemine taşıdı

“KAYSERİ’DE AÇILIŞ YAPILIYOR, AMA NE AÇILDI BİLEN YOK, SADECE ALGI YARATILIYOR”

“Kayseri ticaretin merkezi, aynı zamanda bir sanayi ve tarım şehridir; her seçim döneminde bol bol söz verilip gidilir” diyen Ataş, “Sayın Cumhurbaşkanı son iki yıl içerisinde Kayseri’ye 3 kez ziyarete geldi. 2018 yılında 137 adet, 2019 yılında ise 139 adet projenin açılışını yaptı. Bu projelerin ne olduğunu şehirde bilen kimse yok. Biz araştırdık; özel sektör yatırımları, hibeli yatırımlar, hayırseverler tarafından yapılan okullar, camiler, belediyeler tarafından yapılan parklar, bahçeler var ama devlete ait, istihdam sağlayacak, üretim odaklı tek bir yatırım yok. Üstelik sayı çok olsun diye bir yerin birden fazla açılışı yapılıyor; sadece algı yaratılıyor, gören de ‘Kayseri kanatlandı, uçuyor’ sanıyor” diye konuştu.

“HIZLI TRENDE SÖZ VERMEYEN KALMADI AMA BİR TÜRLÜ KAYSERİ’YE GELMEDİ”

Kayseri’nin yılan hikâyesine dönen hızlı tren konusunu da bir kez daha Meclis gündemine taşıyan Milletvekili Dursun Ataş, “Bir hızlı tren hikâyemiz var ki on yıldır söz ve müjde vermeyen kimse kalmadı, beklenen tren bir türlü de Kayseri’ye gelmedi” ifadelerini kullandı.  

“HIZLI TRENDE BAKIN KİMLER SÖZ VERDİ KAYSERİ’YE”

Hızlı tren konusunda vatandaşlara söz veren isimleri de Meclis’teki konuşmasında sıralayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  şu ifadeleri kullandı, “Bakın, kimler hangi zamanlarda müjdeler vermiş, sözler vermiş. 2010, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; 2013, dönemin Başbakan Yardımcısı Binali Yıldırım, 2013, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu niye söz vermiş, bunu da anlayamadık.  2013, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014, dönemin iktidar Grup Başkanı Mustafa Elitaş, 2014, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 2015, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel 2015, dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 2015, tekrar Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 2015, tekrar dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yine 2015, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, 2016 Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 2018 yine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, 2018 Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019, Ulaştırma Bakanı yine Mehmet Cahit Turhan, 2019 Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan. Söz vermeyen kimse kalmamış. Üç gün önce burada Ulaştırma Bakanına sordum, hâlâ ihalesi yapılmamış”

“ULAŞIMI ZOR BİR ŞEHİR HÂLİNE GELDİ KAYSERİ”

Hızlı tren gibi havaalanı terminali sorununa da değinen ve 10 yıldır sözler verilmesine rağmen havaalanı terminalini de yapılmadığına dikkat çeken Milletvekili Ataş, “Bir de havaalanı terminalimiz var ki bu da tren hikâyesi gibi, on yıldır proje aşamasında. ‘İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanını yaptık.’ diyerek övünenler Kayseri’nin bir havaalanını, havaalanı terminalini on yıldır bitiremedi. Uçak biletleri çok pahalı, Kayseri’ye birçok yerden seferler yok ve Kayseri’den de oralara seferler yok. Ulaşımı zor bir şehir hâline geldi Kayseri” dedi.

“O FABRİKALARIN YERLERİNDE YELLER ASIYOR, KİMİ İFLAS ETTİ KİMİ KAPATTI”

Kayseri’de sanayicinin de durumunun içler acısı olduğunu anlatan Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri’de 3 organize sanayi, 1 serbest bölge, 16 sanayi sitesi var. AK Parti iktidarı ilk yıllarında ‘141 kere maşallah’ diyerek 141 tane fabrika açıyordu. Şimdi gidip bakın, o fabrikaların yerlerinde yeller esiyor; kimi iflas etti, kimi kapattı, kimi üzerine kiralık yazıyor. Şimdi, Kayseri vekilleri, Belediye Başkanı yani bizler, kafe, lokanta, çiçekçi, çiğköfte açılışlarına katılırsak mutlu oluyoruz. Nereden nereye. 2019 yılında sigortalı sayısı 251 binden 230 bine düştü. 92 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor Kayseri. Kayseri’nin işini aşını Suriyeliler kapmış durumda. Kayseri bu konuda da mağdur durumda.” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ 32’NCİ SIRAYA GERİLEDİ”

Hükümetin Kayseri’ye hak ettiği yatırımları yapmadığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “1926 yılında uçak üretimi yapan, Sümerbank Bez Fabrikasının olduğu Kayseri; Hava İkmal, Anatamir, TAKSAN, ASPİLSAN gibi sanayi altyapısına sahip bir şehirdir. Yerli otomobil, savunma sanayisi gibi tüm önemli yatırımlara uygun altyapıya sahip bir şehirdir Kayseri. Ancak yatırım yapan bir Hükümet yok. Kayseri’nin gayrisafi yurt içi hâsıladaki payı 13’üncü sırada iken kamu yatırımlarındaki sıralaması 32’nci sıraya gerilemiştir.

“TARIMDA KAYSERİ 6’NCI İKEN 20’NCİ SIRAYA GERİLEDİ”

Tarım konusunda da Kayseri’nin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Milletvekili Ataş, bu alanda da gerilemenin sürdüğünü söyledi. Kayseri’nin tarım alanları büyüklüğünde 6’ncı sırada,  tarım kamu yatırımlarında 2008 yılında 5’inci sırada iken bugün 2019 yılında 20’nci sıraya gerilediğine dikkat çeken Milletvekili Ataş, şu ifadeleri kullandı, “Ekilen arazi oranı her sezon azalıyor, tarıma dayalı sanayi yok, tarım ve sanayi entegrasyonu yok, ihtisas bölgesi yok. Sulanabilir alan sadece yüzde 14. Bahçecik, Yamula ve Develi 2’nci Merhale Barajlarının sulama projeleri on beş yıldır bitirilemedi. Pınarbaşı, Bünyan, Sarıoğlan, Tomarza, Develi, Ağırnas çiftçisi bu barajlardan su bekliyor. Büyükbaş hayvancılıkta Türkiye'de 6’ncı sıradayken bugün 17’nci sıraya gerilemiş. Kırsal kalkınma destekleri yetersiz. IPARD kapsamında 42 il var, maalesef Kayseri yok. Tatlı su balıkçılığında Pınarbaşı, Bünyan ilçeleri başta olmak üzere Yahyalı’da elma, Yeşilhisar’da kayısı, Pınarbaşı’nda patates üreticilerinin soğuk hava depoları yok, pazarlama ve paketleme olanakları yok. Tomarza ve Develi’de kabak çekirdeği üretiliyor, Toprak Mahsulleri Ofisi ürünleri almıyor.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA VE ŞU ANDA HİZMET ÜRETEMİYOR”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 26 yıldır AKP’li isimlerce yönetildiğini kaydeden Ataş, “Belediye borç batağında ve şu anda hizmet üretemiyor. On yedi yılda AKP Kayseri’den 1 Cumhurbaşkanı, 3 Bakan, birçok milletvekili ve sayısız bürokrat çıkarmıştır. AKP’nin kurulduğu günden itibaren Kayseri, AKP’ye her seçimde rekor oylar vermiştir. Buna rağmen ‘Kayserili işini bilir.’ mantığıyla şehrimize kamu yatırımı yapılmamaktadır. Kayseri’miz devlet desteğinden mahrum bırakılıyor” dedi.

“CUMHURBAŞKANI İSTER BEĞENSİN İSTER BEĞENMESİN PASTIRMA DENİNCE AKLA KAYSERİ GELİR”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te Kayseri pastırmasına sahip çıktığı konuşmasıyla da dikkat çekerek, “Kayseri’ye yatırım yapılmadığı gibi, öz değerlerimize de saldırılmaya başlandı. Elimizde bir pastırmamız vardı, onu da Cumhurbaşkanı beğenmedi. İster beğensin, ister beğenmesin pastırma deyince akla Kayseri gelir, Kayseri deyince de akla pastırma gelir. Kayseri önümüzdeki ilk seçimlerde AKP’ye öyle bir tokat vuracak ki sesi tüm Türkiye'de yankılanacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)