VATANDAŞ BÖYLE İSYAN ETTİ: BİR BALYA SAMAN 120 LİRA!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Havran İlçe Başkanı Bedri Şahin ve beraberindeki partililerle Havran’a ağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalleleri ziyaretinde damlara giderek hayvancılıkla uğraşan köylüleri dinledi.

Vekil Haberleri 17.01.2023, 13:35
VATANDAŞ BÖYLE İSYAN ETTİ: BİR BALYA SAMAN 120 LİRA!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Havran’a bağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalleleri ile Bigadiç’e bağlı Yeşildere, Akyar, Elyapan ve Kozpınar’da saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Havran’da hayvancılıkla uğraşan köylüleri damlarında ziyaret eden Aytekin, Bigadiç’te ise köylülerle buluşarak sorunları dinledi.

 

Peynir Artık Reklamlarda Görünen Bir Ürün Oldu

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Havran İlçe Başkanı Bedri Şahin ve beraberindeki partililerle Havran’a ağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalleleri ziyaretinde damlara giderek hayvancılıkla uğraşan köylüleri dinledi. Köylülerin üretim maliyetleri karşısında ezildiğini söyleyen Aytekin “üretici sütün litresine 11 lira alıyor. Artık hayvancılık tamamen yaşlıların yaptığı bir uğraş haline gelmiş, vatandaşlar maliyetlere yetişemiyor. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında 25 lira olan samanın balyası bugün 120 liraya gelmiş. Artan maliyet karşısında, inekleri satarak kalan hayvanlara yem alıyorlar. Bir süre önce böyle giderse vatandaş peyniri sadece televizyon reklamında görecek demiştik. İş maalesef o noktaya geldi. Ne üreticinin ne tüketicinin dayanacak gücü kalmadı. Havran köylerine veteriner hekim İvrindi’den geliyor. 6 ay sonra iktidar değişecek ve biz, köylerden sorumlu olmak üzere veteriner hekim atayacağız. Nasıl ki köylerde bir imam, bir öğretmen kamu görevlisi olarak çalışıyorsa, veteriner hekim ve ziraat mühendisi de aynı şekilde istihdam edilecek” ifadelerini kullandı.

 

AKP’li Belediye Oy Yoksa Hizmet Yok Diyor

 

Kırsal programının ikinci gününde Bigadiç’e bağlı Yeşildere, Akyar, Elyapan ve Kozpınar’da, CHP Bigadiç İlçe Başkanı Zafer Göksel ve beraberindeki partililerle ziyaret gerçekleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşın köylerine hizmet gönderilmediğini, hizmet gönderirken ayrımcılık yapıldığını söylediğini ifade eden Aytekin “bu köyler bilindiği üzere Çepni köyleri. Buraya gelmeyen bir hizmet, doğal olarak ayrımcılık mı yapılıyor sorusunu gündeme getiriyor. Vatandaş belediyeye bir taleple gittiğinde ‘siz zaten bize oy vermemiştiniz’ cevabını alıyor.

 

Elyapan köyünün okul yolunun önü, şiddetli yağışlarda taşkın havzasına dönüşüyor. Balçık oluyor. Bu yolun genişletilip düzeltilmesi ve kilit taşı döşenmesi gerekiyor. Köylüler muhtarın öncülüğünde taşları getirtmişler, döşemeyi de gerekirse biz yapalım diyorlar ama bir şekilde kendilerine engel çıkıyor. Planlama yapılmıyor, köy mağdur ediliyor. 21.yüzyılda böylesi bir ayrımcılığın hala sürüyor olması insanlık suçudur” dedi.

Yorumlar (0)