ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KÖLE DEĞİLDİR

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek İbradı’daki okullardaki öğretmen açığını ve ücretli öğretmenlerin sıkıntılarını verdiği soru önergeleri ile TBMM’ye taşıdı.

Vekil Haberleri 13.02.2020, 15:25
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KÖLE DEĞİLDİR

İBRADI’DA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından cevaplanması istemiyle İbradı’daki öğretmen açığını, ücretli öğretmenlerin sorunlarını içeren iki yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Zeybek İbradı’da Nafize Yılmaz İpek İlköğretim Okulu ve Mustafa Nazmi Demiröz İlköğretim Okulu’nda öğretmen eksikliği olduğunu aktardığı önergede, bu okullardaki öğretmen eksikliklerinin ne zaman giderileceği ve Antalya genelindeki öğretmen açığını sordu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KÖLE DEĞİLDİR
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği diğer soru önergesinde Antalya’daki ücretli öğretmen sayısını ve ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara bakanlık tarafından bir çözüm bulunup bulunmayacağını sordu. CHP’li Zeybek verdiği soru önergeleri sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Ücretli öğretmenlerin aldıkları ücretler bazı zamanlarda asgari ücretinde altında olmakta, devlet kendi koyduğu kurallara aykırı olarak insan çalıştıramaz. Ücretli öğretmenlerimizin sorunlarından bizlere gelenler arasında bir ay çalıştırılmalarına rağmen daha az sigorta prim günü ödenenler olduğudur, bu vahim iddialara önergemizde yer yerdik, bu sorunlara acilen çözüm bulunmalıdır, ancak tek kalıcı çözüm atanamayan ve sayıları her geçen gün artan öğretmenlerimizin atamalarının derhal yapılmasıdır.”

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ
CHP’li Zeybek verdiği önergede, Antalya başta olmak üzere birçok okulda derslere öğretmenler yerine cami imamlarının girdiği iddialarına değindi, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri dışında, başka derslere de öğretmen açığı nedeniyle cami imamlarının girdiğine dair gelen bilgiler açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu iddialar doğru ise yüzbinlerce gencimizin atama beklediği ortamda, bu uygulama ile tasarruf amaçlanmakta ise, eğitimde tasarruf olmayacağını tekrar hatırlatmak zorundayız.” ifadesini kullanan CHP’li Zeybek öğretmen açıklarının kapanması ve yüzbinlerce öğretmenin atamasının yapılarak, bilimsel ve çağdaş eğitim kriterlerine sahip eğitim seferberliğinin başlaması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)