banner754

TANAL'DAN BAKANA ‘TCDD’NİN HURDALARINA NE OLDU’ SORUSU

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TCDD’de “usulsüz hurda satışı yapıldığı” iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Bakan Turhan’a çarpıcı sorular yöneltti.

Vekil Haberleri 07.01.2020, 10:26
TANAL'DAN BAKANA ‘TCDD’NİN HURDALARINA NE OLDU’ SORUSU

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), gündemden düşmek bilmiyor. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kuruma ilişkin dile getirilen “usulsüz hurda satışı” iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanal, usulsüz hurda satışı yapıldığı gerekçesiyle TCDD’ye yönelik başlatılan herhangi bir idari veya adli soruşturma olup olmadığını sordu.

YEPYENİ VAGONLAR KESİLEREK HURDA HALİNE Mİ GETİRİLİYOR?

CHP’li Mahmut Tanal’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yönelttiği sorular şöyle:

 

 - TCDD’de (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) hurda demir satışı, ihale yoluyla mı yapılmaktadır?
 

 - TCDD’deki hurda demirler özel şahıslara mı satılmaktadır?
 

- TCDD’de hurda satışından yıllık kaç TL gelir elde edilmektedir?
 

- Kurumdaki hurda satış işlemleri kayıt altına alınmakta mıdır? Şayet satış işlemleri kayıt altına alınmıyorsa bu durum yasaya, mevzuata aykırı değil midir?
 

- Henüz kullanım ömrünü doldurmamış vagonların Sivas Bostankaya Gar Şefliği’nde kesilerek hurda haline getirildiği ve satıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise bu konuda soruşturma başlatılmış mıdır?
 

- Kullanılabilecek vagonlar hurdaya verilerek kamu zarara mı uğratılmaktadır?
 

- Usulsüz hurda satışı yapıldığı gerekçesiyle TCDD’ye yönelik başlatılan herhangi bir idari veya adli soruşturma var mıdır?
 

 - “Hurda yolsuzluğu” iddiasıyla soruşturma geçiren, açığa alınan, görevden alınan, ihraç edilen, ceza alan herhangi bir TCDD personeli, yetkilisi, bürokratı var mıdır?
 

- “TCDD’de Hurda yolsuzluğu yapıldığı” iddiasıyla bakanlığınıza ulaşan herhangi bir ihbar dilekçesi, mektubu, e-posta var mıdır? Şayet var ise bu ihbarlara ilişkin ne tür bir işlem yapılmıştır?

Yorumlar (0)