Özge Elif Hendekçi'nin Kızı Bahar: “Anne Takvimin Hepsini Çizersem Yarın Cezaevinden Çıkabilir Miyiz?”

Bebeği üç aylıkken tutuklanan ve beş buçuk yıl sonra tahliye olan Av. Özge Elif Hendekçi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun YouTube’dan yayın yaptığı ÖFG TV programına konuk oldu.

Vekil Haberleri 28.01.2023, 17:16
Özge Elif Hendekçi'nin Kızı Bahar: “Anne Takvimin Hepsini Çizersem Yarın Cezaevinden Çıkabilir Miyiz?”

Hendekçi gözaltından başlayıp cezaevinde 5 yılı aşkın süreçte de devam eden yaşadığı kötü muameleleri anlattı.
 

İşte o açıklamalar:

“SEKİZ AYLIK HAMİLEYKEN VATAN EMNİYET’TE AÇ BIRAKILDIM”

Sürecin başında yedi gün gözaltında kalan Hendekçi yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Doyuracak değil öldürmeyecek kadar gıda veriliyordu. Henüz gözaltının 3. gününde hastanelik oldum. Doktorun kesinlikle gözaltında kalamaz raporu vermesine rağmen 4 gün daha gözaltında tuttular. Hukukta aynı suçlama ile iki kere yargılama olmaz, sadece bir tanık beyanı ile insan mı tutuklanır diyorduk ve tutuklanacağımı düşünmüyordum… Fakat ne yazık ki tutuklanıyormuş… Cezaevi çok soğuktu ve tek derdim kızımın üşümemesiydi. Geceleri Bahar’ın soğuktan öldüğünü zannedip korku dolu zamanlarım oldu, koğuştakiler dahi bilmez… Bahar 6 aylık oldu ve ek gıdaya geçmesi gerekiyordu. Ek gıdaya yeşil mercimek çorbasıyla geçilmeyeceğini ben de biliyorum fakat benim başka alternatifim yoktu. Gelen bol acılı yemekleri yıkayarak kızıma veriyordum. Tokat’tan Gebze’ye sevk gelirken 20 aylıktı kızım. 20 aylık bir çocuk askeri araçta kapalı bir ortamda 12 saat yol gitmeyelim bana bilgi verin Bahar’ı dışarı vereyim dedim, “Güvenlik gerekçesiyle bilgi veremeyiz.” dediler ve biz kızımla 10-12 saat boyunca jandarma arabasında gittik. Sonrasında kızımın sağlık problemleri yaşaması üzerine yaşadığımız sağlık hakkı ihlalleri, cezaevi kapasite aşımları, su problemleri, keyfi muameleler devam etti…”

“YUSUF KERİM’DE ANNESİNE KAVUŞSUN”

Cezaevinde şafak karaladığımız bir takvimimiz vardı. “Kızım Bahar 230’lu günlerimiz varken “Anne bunların hepsini çizersem yarın çıkabilir miyiz?” demişti… Tahliye vakti geldiğinde kızım “Ben çıkmak, teyzeleri bırakmak istemiyorum.” demeye başlamıştı. Çıktığımız gün “Ben utanıyorum, çıkmayalım.” diyerek ağlamaya başlamıştı. Kızımın bu psikolojiye girmesinin nedeni onu bırakıp gitmemden korkmasıymış. Şimdilerde sürekli kontrol ediyor, şu an bile yan odadan ara ara kapıya gelip sesimi dinliyor. Bahar’ın psikolojisini iyileştirmek için uğraştığım bugünlerde yaşadıklarımın bir kısmını kamuoyunda farkındalık oluşması adına anlattım. Anne mahpus olmanın ne demek olduğunu yaşamış biri olarak dilerim Yusuf Kerim’de inşallah annesine kavuşur…”

Yorumlar (0)