Oya Ersoy:" Çıplak arama yapanlar görevden alınmalıdır"

İstanbul milletvekili Oya Ersoy, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ESP-SKM MYK üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit ile yine Mert Unay İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM şube polislerince çıplak arama ve işkenceye uğramalarını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 25.08.2022, 10:47
Oya Ersoy:" Çıplak arama yapanlar görevden alınmalıdır"

Oya Ersoy, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ESP-SKM MYK üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit ile yine Mert Unay İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM şube polislerince çıplak arama ve işkenceye uğramalarını meclis gündemine taşıdı.

Çıplak arama yapanlar derhal görevden alınarak yargı önünde hesap vermelidir!

İstanbul’da Ezinlenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Kadın Meclisi üyelerine dönük polis operasyonunda ESP MYK üyesi ve SKM MYK üyesi Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit’in de aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındığını ifade eden Ersoy, gözaltına alınmalarının ardından polisin yaklaşık 24 saat gözaltıları kabul etmemesinin nedeni nedir bu konuda herhangi bir açıklama yapılacak mıdır ifadesini kullandı.

Ülke de ne hak ne hukuk ne de insan hakları kalmıştır!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy;” Avukatların 24 saatin ardından görüştüğü gözaltındaki dört kişiye nezarethane girişinde erkek polislerin eşlik ettiği biçimde çıplak aramaya maruz bırakıldıklarını sonradan avukatlar aracılığıyla öğrenildiğini söyleyerek ülke de ne hak ne hukuk ne de insan hakları kalmıştır” dedi.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti;

1.         ESP ve SKM üyelerinin gözaltına alındığı ilk 24 saat neden kabul edilmemiştir?

2.         TEM şube nezareti girişinde çıplak arama yaptırmak istemediklerini söylemeleri üzerine kameranın olmadığı bir odaya zorla götürülerek, erkek polislerin de eşlik ettiği bir şekilde zorla pantolonları çıkarılarak darp edilen ESP Ve SKM üyelerine zorla çıplak arama yapan görevliler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Bu kişileri görevden almayı düşünüyor musunuz?

3.         Gözaltı ve arama işlemi sırasında neden kamera kullanılmamıştır? Kamera kullanmayan memurlar hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

4.         Gözaltına alınan kişilerin nezarethaneye girişleri sırasında çıplak arama işkencesini uygulayan kişiler tespit edilmiş midir?

Yorumlar (0)