MİLLETVEKİLİ KEVEN:ŞEHİT YAKINI ve GAZİLER BİRGÜN DEĞİL HERGÜN HATIRLANMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, şehit yakınlarının vegazilerin taleplerini bir kez de TBMM'de yaptığı konuşma ile gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 27.10.2019, 21:56 27.10.2019, 22:06
MİLLETVEKİLİ KEVEN:ŞEHİT YAKINI ve GAZİLER BİRGÜN DEĞİL HERGÜN HATIRLANMALI


Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, şehit yakınlarının ve gazilerin taleplerini bir kez de TBMM'de yaptığı konuşma ile gündeme getirdi.


“Şehit yakını ve gazilerimizin, devletimizin sunduğu bazı hakların yanında çeşitli sorunları ve talepleri vardır ve acil ele alınmayı beklemektedir. Şehitlerimizin yakınlarına sunulan 2 kişilik kamuda istihdam desteği çocuklar arasında bir sorun oluşturmayacak şekilde artırılmalıdır. Gazilere istihdam desteği 2 kişi olmalıdır. Gazilerimize üç bin günde emekli olma hakkı verilmelidir. Şehit yakınlarının ve gazilerin yararlandığı sağlık hakları milletvekillerine sunulan hakların üstünde olmalıdır.

Şehitlerimizin birinci derece yakınlarına kamu eliyle ücretsiz konut yapılarak tahsis edilmelidir. Bütün şehit yakını ve gazilerimize yeşil pasaport verilmelidir. Gazilerimizin tamamına ÖTV'siz araç hakkı verilmelidir.


Terörle mücadelede yaralanan, şarapnel ve kurşunla yaşamak zorunda olan ancak Gazilik unvanı verilmeyen terör malulü güvenlik görevlilerinin sorunlarını hatırlatan Keven,“Vücudunda fiziksel ve psikolojik etkilerin uzun yıllar sürebileceği tespit edilen ama gazilik unvanı verilmemiş olan gazilerimize bir an önce gazilik unvanı tanınmalıdır. Gazi sayılmayan 20 bin yurttaşımız acil gazilik unvanı bekliyorlar” dedi.
 

Yorumlar (0)