Milletvekili Erol, Necmettin Öğretmeni Kabri Başında Andı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Eli kanlı terör örgütü PKK’nın kaçırıp haince katlettiği şehit Necmettin Öğretmen’i 24 Kasım Öğretmenler Gününde unutmadı, Gümüşhane’de bulunan kabrini ziyaret ederek dua etti.

Vekil Haberleri 25.11.2018, 14:47 25.11.2018, 14:47
Milletvekili Erol, Necmettin Öğretmeni Kabri Başında Andı

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz.23 yaşındaydı.Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünde doğup büyüyen, ilkokulu da burada okuyan öğretmen Yılmaz, yeni atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Okulların kapanmasının ardından ata toprağına kavuşmak için aracıyla yola çıkan Yılmaz’ın önü Tunceli-Pülümür karayolunda PKK terör örgütü tarafından kesildi, önce kurşunlandı sonra aracı yakıldı.

Cesedine bir süre ulaşılamayan Yılmaz, 16 Haziran 2017 tarihinde Pülümür deresinde bulundu.

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın kaçırıp haince katlettiği şehit Necmettin Öğretmen için o dönem CHP Tunceli Milletvekili olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli’de "Teröre Lanet Yürüşüyü" düzenlemiş, bu yürüyüş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından taktir görmüştü.

Milletvekili Gürsel Erol, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de Necmettin Öğretmeni unutmadı, Gümüşhane’deki kabrini ziyaret etti.

EROL: KEŞKE NECMETTİN ÖĞRETMENİN OKULUNDA OLABİLSEYDİK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Bugün Tunceli’de hain PKK tarafından katledilen, şehit edilen Necmettin öğretmenimizin öğretmenler gününü kutlamaya geldik. Türkiye’nin böyle evlatları oldukları sürece bu ülkenin ulusal bütünlüğüne, aydınlık geleceğine emek veren insanlarımızı ve PKK terör örgütünün hain saldırısı ile şehit düşen başta Necmettin öğretmenimiz olmak üzere bütün öğretmen şehitlerimizi, saygı ve şükranla anıyorum. Bugün buraya geldik, köyündeyiz Necmettin öğretmenimizin. Kardeşi ve muhtarımız yanımızda. Aslında keşke Necmettin öğretmenin okulunda olabilseydik, onunla derse girebilseydik, sınıfına girebilseydik, öğrencileri ile olan ilişkisini görebilseydik. Bu da bir kader, kısmet diyelim. Necmettin öğretmeni saygıyla, şükranla, hürmetle anıyorum”dedi.

EROL: MİLLETİN, DEVLETİN BAĞIMSIZLIĞINI KORUMAK HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİ

Türkiye Cumhuriyeti devletinin herkesin devleti olduğunu anımsatan Milletvekili Erol, “Ben, Necmettin öğretmen Tunceli’de katledildiği zaman Tunceli Milletvekiliydim. Şu anda Elazığmilletvekiliyim ama 26. dönemde Tunceli milletvekiliydim ve Necmettin öğretmenin katledilmesinden sonra PKK’ya karşı Tunceli halkının destek vermesiyle bir yürüyüş gerçekleştirdim. Hem Tunceli milletvekilliğimde hem Elazığ milletvekilliğimde PKK terör örgütüne karşı ve bu ülkenin ulusal bütünlüğüne karşı tehdit oluşturan bütün terör örgütüne karşı dik duruşumuz aynen devam edecek. Bu ülke hepimizin. Türkiye Cumhuriyetini korumak, bu devleti korumak, milletin, devletin bağımsızlığını korumak hepimizin asli görevi. Ben aileye burada tekrar başsağlığı dilemek istiyorum. Necmettin öğretmenimizin yeri cennet olsun, rahat uyusun. Yetiştireceği, yetiştirmiş olduğu öğrenciler onun yolunda mutlaka ilerleyecektir. Bu ülkenin bağımsızlığı için, bu ülkenin üniter devlet yapısını koruması için ulusal bir bilinçle hareket edecektir”diye kaydetti.

Necmettin öğretmenin abisi Ahmet Yılmaz, “Ben Necmettin’in abisi olarak bütün buradaki misafirlere şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli günde bizleri ziyaret ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum”dedi.

NECMETTİN YILMAZ

Yorumlar (0)