MİLLETVEKİLİ AYTEKİN: BALIKESİRSPORU BİTİRİN TALİMATI MI ALDINIZ?

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na Balıkesirsporun durumunu yazılı soru önergesi ile sordu.

Vekil Haberleri 10.02.2020, 16:41
MİLLETVEKİLİ AYTEKİN: BALIKESİRSPORU BİTİRİN TALİMATI MI ALDINIZ?

Balıkesirsporun mali kriz yaşadığı ve taraftarların siyasilere destek çağrısında bulunduğu bu günlerde CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na Balıkesirspor hakkında yazılı soru önergesi verdi. Önergede AKP’nin bir çok şehrin takımına devletin imkanları ile destekler yaptığını vurgularken, bu konuda Balıkesirspor hakkında bir çalışmalarının olup olmadığını sordu.

 

 

BAKANLAR SPOR KULÜPLERİ ARASINDA AYRAMCILIK YAPIYOR

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzonspor’u iflastan kurtardığı yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, devletin imkanlarının taraflı bir şekilde kullanıldığına işaret etti. Aytekin yapılan bu taraflı uygulamaların sporseverleri üzdüğünü söyledi. Aytekin ‘’Son dönemlerde sıkça duymakta olduğumuz spor kulüplerinin mali krizleri ne yazık ki Balıkesirsporumuz da yaşamakta. Her seçilen belediye başkanı spor kulüplerinin başlarına siyasi partilerinin temsilcilerini yönetici olarak görevlendirmesi sporda liyakat ilkesini de alt üst etmiştir. Gelmiş olduğumuz nokta sporun siyasallaşmasından kaynaklanmaktadır’ dedi.

 

BALKES’E SON 5 YILDA NE GİBİ YARDIMLAR YAPTINIZ?

 

Yazılı soru önergesinde Balıkesirspor’a son beş yılda ayni ve nakdi yardımların neler olduğunu soran Ensar Aytekin, Balıkesirspor’un yaşamış olduğu mali kriz ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sordu. Sorularının içerisinde Balıkesir Atatürk Stadyumunun yenilenmesi de bulunuyor.

 

BALIKESİRSPOR KİMSESİZ KALDI

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin sözlerine söyle devam etti ‘’Balıkesir’in yaşamakta olduğu bu sorunlar bizleri ciddi derece üzmektedir. Taraftar gruplarının destek çağrısı yerinde ve haklı bir çağrıdır. Sporun AKP döneminde siyasallaşması haklı olarak taraftarları siyasetçilere yönlendirmektedir. Muhalefet milletvekilleri olarak elimizden gelen tüm gayreti sergilemeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Ancak bilinmesini isterim ki siyasallaştırılan bu spor kulüplerine önce yerel yöneticilerin sahip çıkması gerekiyor. Kulübün AKP’li yöneticiler tarafından yönetildiği son 5 yıla bakıldığında adeta ‘Balıkesirspor’u bitirin’ talimatı almışçasına çalışmalar yapılmakta olduğu görülecektir. Bu nedenle yerel yöneticilere de buradan seslenmek istiyorum. Üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmalılar. Ellerini taşın altına koymalılar’’ dedi.

 

Yorumlar (0)