Kemal Zeybek: "ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ YOK EDELİM!"

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in Dünya Engelliler haftası ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Vekil Haberleri 10.05.2019, 13:49
Kemal Zeybek: "ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ YOK EDELİM!"

ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ YOK EDELİM!
   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Günümüzde, Tıp ve teknolojik gelişmeler sonucunda çocukların doğmadan önce sağlık kontrolleri yapılmakta ve birçok tedavi yöntemiyle engellilik durumu ortadan kaldırıldığı gibi doğum sonrasında bilinçsiz bakım yöntemleri ile insanlarımız engelli durumuna düşmektedir. Engellilik, yaşlanma, iş ve trafik kazaları ile hayatın süreçleri içerisinde her bireyin yaşaması muhtemel bir olaydır. Engellik insanların yaşam kalitelerini olumsuz etkilemekte ve zorlaştırmaktadır. 


ENGELLİLERE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANMALIDIR!

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Engellilik yaşamın herhangi bir evresinde her bireyin yaşaması muhtemel bir olay olması sebebiyle; engellilerimizi gizlemek yerine onların gerekli eğitimlerden geçirilerek meslek sahibi yaparak, iş bulmalarına öncelik göstererek özgür birey haline getirmeliyiz. Engelsiz bireylerin “Empati” yaparak; engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü düzenlemenin yapılmasında gerekli hassasiyetleri göstermeliyiz. Ülkemizde yüzde yirmilerin üzerinde, Beş milyon varan işsizlik oranı da toplumda infial oluşturmakta, çalışmak isteyen insanlarımızın iş bulamamaları beyinlerinde tahribat oluşturmaktadır. İşsizlere ve engellilere iş bulabilmek için, yönetenlerin çözüm ve gerekli çabaları göstermesi gerekmektedir.

ENGELLİLER HAFTASININ ÖNEMİ

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Engellere dikkat çekmek,  gerekli tedbirleri ortaklaşa alabilmek ve engellileri üretime katabilmek için; Birleşmiş milletlere üye 156 üye devletin her yıl 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler haftası olarak kutlanmaktadır. Dünyada engelli yaşama dikkat çekmek ve gelecekte olabilecek engeller için tedbir almak, ortadan kaldırmak için; Engelliler gününü, bu günün engelsiz bireylerine hatırlatmayı ve Engellilerin önündeki engellerin orta tadan kaldırılması için gerekli ortamları hazırlamalıyız. Engelsiz yaşam her bireyin en doğal hakkıdır. 
 

Yorumlar (0)