İzmir Milletvekili Bedri Serter:İzmir'in uluslar arası temsilini de çok önemsiyoruz

İzmir Milletvekili Bedri Serter ve eşi Huriye Serter, Ankara’daki büyükelçiliklere nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiler. Öncelikle Ankara’da sayıları çok az olan kadın büyükelçilerle bir araya gelen Serter, Portekiz Büyükelçisi PaulaLeal da Silva’yı, Slovakya Büyükelçisi AnnaTurenicova’yı ve Hollanda büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’i ve İzmir’in komşusu Yunanistan’ın büyükelçisi Petros Mavroidis’ielçiliklerinde ziyaret etti.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 12:50 23.11.2018, 12:50
İzmir Milletvekili Bedri Serter:İzmir'in uluslar arası temsilini de çok önemsiyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 24 Haziran seçimleri ile birlikte Milletvekili olarak geldiğini belirten Serter, Ankara’nın bir parlamento kenti ve Türkiye’nin yurtdışına açılan penceresi olması nedeniyle öncelikle büyükelçilikleri ziyaret ettiğinin altını çizdi.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, “ Bizler, TBMM’de kendi şehirlerimizin temsilcileri aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekilleriyiz. Sayın büyükelçiler de kendi ülkelerinin temsilcileri. Bu nedenle bu ziyaretleri gerçekleştirmeyi, ülkelerimizin siyasetini, toplumsal hayatını onların gözünden de görmeyi ve ülkeler arası ilişkilerin boyutlarının ne durumda olduğunu onlarla birlikte değerlendirmeyi çokönemli buluyorum. Ankara’da, TBMM’deolup da dış ilişkileri göz ardı etmek imkânsız”dedi.

Serter, bu ziyaretler kapsamında ülkeler arası ekonomik ve toplumsal ilişkilere değindiklerini belirterek “ Ziyaret ettiğimiz ülkelerin özelikle Avrupa Birliği üyesi ülkeler olması nedeniyle de ekonomik, ticari ve toplumsal ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini de değerlendirdik” dedi.

Türkiye’nin demokratik ve parlamenter düzenini korumayı kendine görev edinmiş bir Milletvekili olduğunun altını özenle çizen Serter, “Ziyaret ettiğimiz büyükelçilerle insan haklarını, eşitliği, ülkelerimizdeki kadın sorunlarını, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğinin daha iyi hale getirilebilmesi için oluşturulması gereken politikalarıdeğerlendirdik. Ayrıca Suriye başta olmak üzere sınır ülkelerimizden Türkiye’ye göç eden göçmenlerle beraber ortaya çıkan sorunları da masaya yatırarak bu bağlamda da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin de bu konulara ilişkin olarak politikalarının neler olduğunu ve göçmen politikalarına ilişkin Avrupa Birliği’nden beklentiler üzerine de değerlendirmelerde bulunduk. 

İzmir Milletvekili Serter, Türkiye’deki kadın büyükelçilere ziyaretlerini özellikle eşi ve aynı zamanda İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı (İZİKAD)Huriye Serter ile birlikte gerçekleştirdiğini tekrar hatırlattı. Serter, “İzmir’in İş Kadınlarının temsilcisi olan eşim Huriye Serter de bu görüşmelerde İzmir’in iş dünyasında aktif olarak görev alan ve Türkiye’ye pek çok alanda katma değer sağlayan kadın işverenlerin hangi başarılara imza attıklarını kadın büyükelçilerimizle paylaşarak, derneklerinin ulusal ve uluslararası boyutta yaptığı çalışmalara değindi ve kadın büyükelçileri İzmir’e, İzmir’in iş dünyasındaki kadınlarıyla buluşmaya davet etti”dedi.

 

Yorumlar (0)