İYİ Partili Ümit Dikbayır, Hendek Anadolu Lisesi yıkım kararını Meclis gündemine taşıdı!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı soru önergesi sundu.

Vekil Haberleri 14.09.2022, 14:22
İYİ Partili Ümit Dikbayır, Hendek Anadolu Lisesi yıkım kararını Meclis gündemine taşıdı!

Dikbayır: ‘’Hendek İlçe Merkezinde yer alan Hendek Anadolu Lisesi için sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştır. Öğrencilerin ise Gaffar Okkan Anadolu Lisesine gönderileceği bilgisi okulların tam açılma döneminde bildirilmiştir.  670 öğrenci şehir merkezine uzak bir okula gönderilmiş ancak o okulun öğrencileri ve velileri haklı olarak bunu kabul etmemişlerdir. Bu öğrenciler şimdi Yenimahalle Mesleki Teknik Anadolu Lisesine gönderilmek istenmekte, ancak aynı rahatsızlık o okul içinde söz konusudur.

Bu süreçte Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sus pus kalırken; yıkılacağı, yerine yeni bir okul yapılıp yapılmayacağı konusunda 3 Maymunun oynandığı okulla ilgili olarak konunun muhatabı Hendek Belediyesinden de bir açıklama yapılmamıştır.  

Buna göre;

1-      Hendek Anadolu Lisesi binası depreme dayanıklı değilse neden 23 yıldır yıkılmamıştır?

2-      Yıkılmasına karar verilen Hendek Anadolu Lisesinin arazisinin Hendek Belediyesine devredilmesinin sebebi nedir?

3-      Hendek Belediyesi ile bir protokol yapılmış mıdır? Belediye bu araziyi halkın hizmeti için mi (yaşam merkezi, kültür merkezi, park, mesire yeri vs.) yoksa ticari amaçlı mı değerlendirecektir?

4-      Öğrencilerimizi gönderdiğiniz okulun fiziki yapısının daha yetersiz olduğunu biliyor musunuz?

5-      Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu okulla ve öğrencilerle ilgili bilgileri doğru aktardıklarını düşünüyor musunuz?

6-      Tam öğretim yılının başladığı anda alınan ve son dakika da duyurulan bu kararın evlatlarımız ve ailelerinin üzerindeki olumsuz etkileri düşünülmüş müdür?

7-      Yıllardır inşaatı süren ve bitirilemeyen; Ziya Gökalp İlkokulu, Dikmen İlkokulu, Soğuksu İlkokulu ve Yeşilyurt Ortaokulu ne zaman tamamlanıp eğitim-öğretim hizmetine başlayacaktır?

8-      Sözünü verdiğiniz Fen Lisesinin inşaatına ne zaman başlanacaktır?’’ diye belirtti. 

Yorumlar (0)