banner754

İYİ PARTİLİ KABUKCUOĞLU: SAĞLIKTA ŞİDDET YAYILARAK DEVAM EDİYOR

TBMM’de görüşmeleri devam eden Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine söz alan İYİ Partili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli ve düzenli bir şekilde sunulabilmesi için sağlık çalışanlarının işin niteliğine uygun ve güvenli ortamda, şiddete maruz kalmaksızın çalışabilmelerinin sağlanması kamu otoritesinin görevi olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 12.05.2022, 15:05
İYİ PARTİLİ KABUKCUOĞLU: SAĞLIKTA ŞİDDET YAYILARAK DEVAM EDİYOR


 


İYİ Parti olarak, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için verilen cezaların yeniden gözden geçirilmesinden yana olduklarının altını çizen Kabukcuoğlu, “ 15 Nisan 2020 tarihinde kabul edilen 7243 sayılı Kanun'un 28'inci maddesiyle Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Ancak hükmün açıklanmasının geriye bırakılamayacağı yönündeki düzenleme tekliften çıkarılmıştır. Ne yazık ki yasanın kabul edildiği tarihten bu yana sağlıkta şiddet olaylarının sayısında düşme olmamış, yayılarak artmaya devam etmiştir. Bu değişiklikten günümüze sağlık çalışanlarına yönelik toplam 340 şiddet olayı gerçekleşti. Bugüne kadar yapılan düzenlemeler, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması, cezasızlık algısına neden olmuştur.” dedi.


Cumhurbaşkanının doktorlar için, giderlerse gitsinler sözünün kurumsal aidiyetin tabutuna çakılan son çivi olduğunu söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “AK PARTİ sağlıklı çalışan tüm kurumlara karşıdır. Sağlık sektörü kendine göre kuralları, işleyişi olan bir sektördür; hasta vardır, hekim vardır, hastalık vardır. Eğer hekim ile hasta iş birliği yapamazlarsa hastalığın hakkından gelemezler. Hekimler ile hasta arasındaki ilişkide güvensizliğin kesinlikle kalkması lazım. Eğer bu güvensizlik kalkmazsa ve araya bir fesat sokulursa kesinlikle hastalık, kazanır; hasta, kaybeder. AK PARTİ maalesef bunu sağlayamamıştır ve bozmuştur. Sayın Cumhurbaşkanının "Giderlerse gitsinler." sözü kurumsal aidiyetin tabutuna çakılan son çivi olmuştur. Kurum aidiyeti önemsizleştirilince maddi durumlar öncelik kazandı, tüm hekimlerimiz yurt dışına çıkma gayretine kapıldılar.”

     

Yorumlar (0)