İYİ Partili Fahrettin Yokuş: Tarım danışmanları mağdur ediliyor

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, tarım danışmanalarının sorunlarını gündeme getirdi. Yokuş, iktidara tarım danışmanlarının özlük haklarının verilmesi çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 26.10.2022, 17:58
İYİ Partili Fahrettin Yokuş: Tarım danışmanları mağdur ediliyor

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş, tarım danışmanlarının sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR”
 İktidara tarım danışmanlarının özlük haklarının verilmesi çağrısında bulunan Yokuş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık bin 200 veteriner, ziraat mühendisi ve ziraat teknikerlerinden oluşan tarım danışmanları özlük haklarıyla ilgili seslerini duyurmak için eylem yaptı. Gerek çiftçi örgütlerinde ve gerekse kendi nam hesabına serbest olarak tarım danışmanlığı yapan tarım danışmanları özlük haklarının verilmemesi, sorunlarının çözülmemesi, görmezden gelinmesi, emeklerinin karşılığının verilmemesi nedeniyle mağdur ediliyor.”


“ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA BİR DESTEĞE MAHKUM EDİLİYORLAR”
Tarım danışmanlarının asgari ücretin altında bir ücrete mahkûm edildiğini kaydeden Yokuş, “2012 yılında yaptığı hizmet karşılığında aylık bazda 3 asgari ücretten fazla destek alan tarım danışmanları aradan geçen 10 yıl sonunda 2022 yılında da maalesef asgari ücretin altında bir desteğe mahkum ediliyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. 20 Ekim 2022 tarihli 31989 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında ödenecek yıllık 72 bin TL kabul edilemez. Her şeyden önce Tarım Danışmanın üretim sezonu süresinde üretime katkısı izlenerek katkısının ortaya konulmalı. Bu doğrultuda da özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)