İYİ PARTİLİ EREL’DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 15.07.2022, 09:24
İYİ PARTİLİ EREL’DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Aksaray milletvekili EREL, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen, milletin iradesine yapılmaya kalkışan darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Partili Erel’in 15 Temmuz mesajında şu ifadeler yer aldı:

Şanlı tarihinin her döneminde sayısız savaşı, felaketi, sıkıntıları başarıyla aşan kahraman milletimiz, son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde milletin iradesine darbe vurmayı hedefleyen hainlere haddini bildirmiş, bir kahramanlık destanı yazmıştır.

15 Temmuz; milli birlik ve bütünlüğümüze kast etmeye çalışan şer odaklarının, milletin çelik gibi iradesine çarparak beter oldukları tarihin adıdır. 

Siyasi görüşü , dini , mezhebi ne olursa olsun o gün anladık ki; Biz bir bütünüz, bölünemeyiz, parçalanamayız. Bütün olmak zorundayız. 

KAHRAMANLARIMIZ ŞEHADET ŞERBETİNİ GÖZLERİNİ KIRPMADAN İÇTİ

İşte o gün tankların altına yatarak , göğüs göğüse çarpışarak , uçakların bombaları altında şehadet getirerek şehit olan kahramanlarımız bu bilinçle hareket etti ve şehadet şerbetini gözlerini kırpmadan içti. Bizler de şehitlerimize olan bağımsızlık borcumuzu yerine getirmeli, vatanımızın birliği, bütünlüğü için var gücümüzle çalışmalı, haksızlıklara, zalimliklere boyun eğmemeliyiz.

Hain darbe girişiminin başlıca hedeflerinden birisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi idi. 

BİZ BİR BÜTÜNÜZ, BÖLÜNMEZ, PARÇALANMAYIZ! TÜRK MİLLETİNDEN DEVLETİNİ, BAYRAĞINI, VATANINI SÖKÜP ALAMAZSINIZ!

Gazi meclisimiz o gün canavarlar tarafından hedef alındı. 

Meclisin hedef alınması, milletin hedef alınması idi. Milletimiz bu hainliği asla unutmayacak, asla affetmeyecektir. Aradan geçen zamanda yönetim biçiminin değişmesi, meclisin gücünün azaltılması ise başka tartışmaların konusudur. 

Bugün sadece ve sadece diyoruz ki, "Biz bir bütünüz, bölünmeyiz, parçalanmayız, Türk milleti diz çökmez, Türk milleti af dilemez, Türk milletinden devletini, bayrağını, vatanını söküp alamazsınız" 

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılar sunuyorum.

Yorumlar (0)