İYİ PARTİLİ ATAŞ SORDU:KHK'LILAR TERÖRİSTSE NEDEN ASKERE ALINIYOR?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, KHK'la polislikten ihraç edilip Doğubeyazıt'ta şehit olan ve önceki gün Kayseri'de son yolculuğuna uğurlanan er  Zekeriya Altınok'u Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 24.10.2019, 18:08
İYİ PARTİLİ ATAŞ SORDU:KHK'LILAR TERÖRİSTSE NEDEN ASKERE ALINIYOR?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, KHK'la polislikten ihraç edilip Doğubeyazıt'ta şehit olan ve önceki gün Kayseri'de son yolculuğuna uğurlanan er  Zekeriya Altınok'u Meclis gündemine taşıdı.  Ataş, "KHK'lılar teröristse neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden terörist muamelesi görüyorlar?" dedi.

Ataş, ayrıca “Yaşarken terörist ilan edip KHK'lı diye eşine İş-Kur'dan bile iş vermediğimiz bu şehidimizin şimdi zorunlu olarak eşine maaş bağlayıp 2 yakınına da iş vermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı Doğubayazıt’ta PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan er Zekeriya Altınok’u Kayseri’de toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bundan daha üzücü olansa 2 çocuk babası bu şehidimiz 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan KHK’yla polis memurluğu görevinden, terörist olduğu gerekçesiyle ihraç edildi ve on altı ay cezaevinde kaldı. Bu evladımız gibi binlerce KHK mağduru vatan evladı var. Öncelikle şuna karar vermemiz lazım: KHK’liler terörist ise neden askere alınıyor, askere alınacak durumdalar ise neden hâlâ terörist muamelesi görüyorlar? Yaşarken terörist ilan edip KHK’li diye eşine İŞKUR’dan bile iş vermediğimiz bu şehidimizin, şimdi zorunlu olarak, eşine maaş bağlayıp 2 yakınına da iş vermek zorundayız. Bu çelişki nasıl ortadan kaldırılacak?  Bu, Meclisin görevleri arasında değil mi?”

Yorumlar (0)