İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ’TAN İKTİDARA “HARCIRAH” ÇAĞRISI

Milletvekili Dursun Ataş,  verilen yol harcırahlarıyla taşınma giderlerinin yarısını bile karşılayamayan memurların çözümü banka kredisinde aradığını ve sürekli borçlandıklarına da dikkat çekti.

Vekil Haberleri 16.06.2022, 14:56
İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ’TAN İKTİDARA “HARCIRAH” ÇAĞRISI

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, asker, polis ve jandarma başta olmak üzere on binlerce devlet memurunun tayin dönemine dikkat çekerek, “Memurlara verilen yol harcırahlarının belirlenmesinde akaryakıt, ulaşım, konaklama artış oranları da dikkate alınarak mehil izinleri bitmeden yeniden güncellenmelidir” dedi. Milletvekili Dursun Ataş,  verilen yol harcırahlarıyla taşınma giderlerinin yarısını bile karşılayamayan memurların çözümü banka kredisinde aradığını ve sürekli borçlandıklarına da dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) toplumun farklı kesimlerinin sorunlarını gündeme getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de memurların tayin dönemine dikkat çekti ve yol harcırahlarının güncellenmesi çağrısı yaptı.

BUGÜN MEMURLARIMIZ ÇÖZÜMÜ BANKA KREDİSİNDE ARIYOR, SÜREKLİ BORÇLANIYOR

“Asker, polis ve jandarma başta olmak üzere on binlerce devlet memurunun tayin dönemi başlamıştır. Tayin edilen personele ödenen yol harcırahlarının hesaplanmasında kullanılan gider kalemlerinin her birine son bir yılda yüzde 100’lerin üzerinde zamlar gelmiştir” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Bugün verilen bu yol harcırahlarıyla taşınma giderlerinin yarısını bile karşılayamayan memurlarımız çözümü banka kredisinde arıyor, sürekli borçlanıyor. Memurlara verilen yol harcırahlarının belirlenmesinde dikkate alınan akaryakıt, ulaşım, konaklama artış oranları dikkate alınarak mehil izinleri bitmeden yeniden güncellenmelidir. İktidar, devletin her kademesinde iş yükünü çeken memurlarımızı görmezden gelmeyi bırakmalı, onları rahatlatacak adımları bir an önce atmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)