İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’tan Çarpıcı Açıklamalar…

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Partisinin İl Başkanı Sebati Ataman, il yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte basının karşısına çıkan Ataş, yaptıkları çalışmaları anlattı ve aynı zamanda gündeme ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Vekil Haberleri 25.08.2022, 14:29
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’tan Çarpıcı Açıklamalar…

Dört yıldır vatandaşların arasında olmaya, onların sorunlarını dinlemeye ve gündeme getirmeye çalıştıklarını dile getiren Ataş, ilçeleri il teşkilatı ve meclis üyeleri ile ziyaret edip, sorunları sahada tespit ettiklerini söyledi.

“150 PROJEYLE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ’ DİYE ÇIKTIKLARI YOLDA GÖNÜLLERDEN ZATEN KOPTULAR VE ŞİMDİ İNSANLARLA YÜZ YÜZE GELMEYE DAHİ KORKAR HALE GELDİLER!

İlçelerde birçok sorunun olduğunu ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, “İlçelerin o kadar büyük sorunları var ki, bu sorunları gördükçe iktidarın insanlardan ne kadar uzaklaştığını, belediyelerin insanlardan ne kadar koptuğu ortada. ‘ 150 projeyle gönül belediyeciliği’ diye çıktıkları yolda gönüllerden zaten koptular ve şimdi insanlarla yüz yüze gelmeye dahi korkar hale geldiler” diye konuştu.

KAYSERİ’DE DE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEKTEN ÇOK, BU SORUNLARI GİZLEMEYE, ÜZERİNİ ÖRTMEYE, HİÇBİR SORUN YOKMUŞ GİBİ DAVRANMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çiftçilerin, iş adamlarının, esnafın sorunlarının giderek arttığını ve sorunların alıp başını gittiğini ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, “İnsanlar artık umudunu kaybetmiş ve geleceğe dair güvenini kaybetmiş  durumda. Kayseri’de de sorunlara çözüm üretmekten çok, bu sorunları gizlemeye, üzerini örtmeye, hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya çalışıyorlar. Bizim gittiğimiz yerlere 2-3 gün sonra baskı kurmak için gidiyorlar. Bunu da devlet görevlilerini yanlarına alarak yapıyorlar” dedi.

BUNDAN EMİN OLUN Kİ, İYİ PARTİ İKTİDARINDA BASINA, HİÇ KİMSEYE BASKI YAPILMAYACAK

Kamuoyu anketlerinde İYİ Parti’nin günden güne yükseldiğini vurgulayan Milletvekili Ataş, “Anketlerde de İYİ Parti’nin geldiği nokta ortada. İYİ Parti iktidarına 9 ay kaldı. 9 ay süre içerisinde basına her türlü baskıyı kuracaklar. İYİ Parti’nin, bizlerin haberlerine yer verilmemesi konusunda baskı yapacaklar. Buna yönelik haberler de alıyoruz. Bundan emin olun ki, İYİ Parti iktidarında basına, hiç kimseye baskı yapılmayacak.  Merkezi sistemle gazete başlıkları atılan durumla bitecek. Basın özgürce yazıp, eleştirebilecek” şeklinde konuştu.

İŞ ADAMLARINA BÜYÜK BASKI YAPILIYOR

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de iş adamlarına yönelik baskılar olduğunu vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “İş adamlarına durmadan baskılar yapılıyor. Kayseri’de iş adamlarına yatırım için teşvik, destek verilmesi gerekirken iş adamlarına, bizlere yaklaşanlara, rozet takacak olanlara baskılar uygulanıyor. İş adamlarının bize katılmasını, parti rozetini takmasını bir şekilde engelleyecek baskılar ortaya konuyor ve buy baskılarla iş adamları karşı karşıya kalıyor” dedi.

İNSANLARIN BÖLÜNMEDİĞİ, PARÇALANMADIĞI, BİRBİRİYLE KUCAKLAŞTIĞI, HİÇBİR AYRIMIN OLMADIĞI, SENDEN BENDEN KAVGASININ OLMADIĞI BİR TÜRKİYE BİR KAYSERİ’Yİ HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Kayseri’yi yıllardır yöneten anlayışın gerçekleri gözleyip, kamuoyunu aldattığını söyleyen Milletvekili Dursun Ataş, bunu yapmak için de her kesimin baskı altına alındığını belirtti. STK’lardan basına, her kesimin baskı altına alınarak, gerçeklerin gizlenmeye, konuşulmamasına çalışıldığını ve bunun yıllardır devam ettiğini kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Kayseri’yi 25-30 senedir yönetenler, sanki  Kayseri’yi iyi bir yere taşımışlarmış gibi övünerek anlatsa da durum hiç iyi değil. Sivil toplum kuruluşlarını, her kesimi baskı altında tutarak, Kayseri’nin çok iyi durumda olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Kayseri’de STK’lar yaşadıkları sorunları gerçek manada hükümete iletemez haldedir. STK’lara buradan sesleniyorum;  onlar da görevlerini yapsınlar. Bir kesimin değil her herkesin başkanı olsunlar. Siyasetten uzak durup kendi işlerine odaklanmalılar. Bu  mevcut yapı her sivil toplum kuruluşuna müdahale ederek, orayı kendine göre oluşturmaya çalışıyor. Kendi istediklerini oraya getirip, hiçbir sorun yokmuş gibi Kayseri’de devam etmeye çalışıyorlar, ama az kaldı.  9 ay kaldı. Her şey ortada. Biz iktidara geliyoruz. Bizim iktidarımızda ne sivil toplum kuruluşları   ne basın hiç kimseye baskı yapılmayacak. İnşallah ülke refaha, huzura erecek. İnsanların bölünmediği, parçalanmadığı, birbiriyle kucaklaştığı, hiçbir ayrımın olmadığı, senden benden kavgasının olmadığı bir Türkiye bir Kayseri’yi hep birlikte yaşayacağız.

Kayseri’de sadece temel atması için 75 milyon ve maliyeti de toplamda 700 milyon olarak konuşulan Millet bahçesine yapılacak cami tartışmalarına da değinen Milletvekili Dursun Ataş, camiye karşı olmadıklarını, ancak milletin hali, ekonominin durumu ortadayken bu tür harcamalara karşı olduklarını söyledi.

İŞSİZLİK, EKONOMİK SIKINTILAR VARKEN, BÖYLE BİR ORTAMDA 700 MİLYONLUK CAMİYE İHTİYAÇ VAR MI, KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

 “Kayseri’de şu anda büyük bir kriz varken, milletin sorunları varken bir cami meselesi konuşuluyor” diyen Ataş, “Tarihe not düşmek için bunları söylüyorum” dedi  ve çarpıcı ifadeleri kullandı. Milletvekili Ataş, “Şimdi bir cami meselesi var. Ülkenin içinden geçtiği durum var. Gerçekten vatandaş çok zor durumda. Her evde işsiz var, ekonomik sıkıntı çok fazla. Böyle bir ortamda caminin 700 milyon gibi bir rakama mal olacağı söyleniyor, ama bunun teknik kısmına ya da bu işi bilen insanlarla konuştuğumuzda bunun çok daha pahalıya mal olacağı söyleniyor. İktidar tarafından bunun bir hayırsever tarafından yapılacağı söyleniyor.  Hayırsever tarafından yapılacaksa neden belediyeler tarafından ihaleler yapılıyor. Bu da soru işareti. Biz camiye karşı değiliz. Camiler yapılsın, yeteri kadar da Kayseri’de cami olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Gerçekten bu zamanda, bu ekonomik sıkıntıda orda böyle bir dönemde böyle bir camiye ihtiyaç var mı? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.  Böyle bir dönemde buna ihtiyacın olmadığını belirtiyor ve tarihe not düşüyorum. Geri adım atarlar mı, bu paralarla Kayseri’de ki işsiz gençlere iş imkanı olur mu? Kayseri’nin esnafına, diğer kesimlerine bu paralar harcanır mı? diye de kendilerine sesleniyorum” diye konuştu.

MEHMET BEYİ TANIMAYIZ, AMA BAZI İDDİALAR DA KONUŞULUYOR, YAZILIYOR! İNŞALLAH DAHA SONRA BUNLAR ÇIKTIĞINDA AYNI KARARLARIN ARKASINDA DURABİLİRLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin hayırsever tarafından yapılacağının açıklandığını ve AKP’li bazı siyasilerce de bu hayırseverin “Kadir Has’tan sonra en büyük hayırsever” olarak anlatıldığını hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Biz Mehmet beyi tanımayız fazla. Kayserili bir avukat ve iş adamı olarak biliriz. Bazı iddialar da  konuşuluyor, yazılıyor. İnşallah daha sonra bunlar çıktığında aynı kararların arkasında durabilirler diyorum” dedi.

NE OLDUĞU BELİRSİZ, KAYSERİ’YE FAYDASI OLMAYAN BİR MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR

İlçelerde, Kayseri’de bir çok sorun varken, sadece konuştukları konunun Millet bahçesi olduğunu belirten Milletvekili Dursun Ataş, “Millet bahçesi için belediye bütçesini neredeyse iki katına çıkardılar. Sadece borçlara aktarılıyor ve hiçbir hizmet üretilemiyor. Ne olduğu belirsiz, Kayseri’ye faydası olmayan bir millet bahçesi yapılıyor. Kale kapıları gibi kapısı olan yine kendi yandaşlarına para aktarma hastalığı olan, yine yapılan işlerin tekrar tekrar sökülüp, yapıldığı yansıyor. Kayseri hizmet beklerken oralara kaynak aktarılmasına bizim gönlümüz razı değil” şeklinde konuştu.

MİLLETİN  PARASINA, ELEKTRİĞİNE ÇÖKÜLME GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU

“Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Milletvekili Dursun Ataş, “İş adamlarının GES konusu var. Bu da büyük bir problem. Meclis gündemine de taşıdım. Kayseri’de 1 milyar dolara yakın bu işle ilgili yatırım söz konusu. 2019’daçıkarılan kararname ile 10 yıl alım garantisi verilerek bu işler yapılmış,  fakat tam ortasındayken bir kural değişikliği ile milletin parasına, elektriğine çökülme gibi bir durum söz konusu. İş adamlarının bu yönde sorunları var. Maalesef iktidar milletvekillerine ulaşmalarına rağmen hiçbiri bir adım dahi atmamış” dedi.

OKUL İNŞAATLARI YARIM KALDI! KAYSERİ’DE 30 BİN CİVARINDA SURİYELİ ÖĞRENCİDEN BAHSEDİLİYOR! BU OLMASAYDI ŞU ANDA TEKLİ SİSTEMİ GEÇİLMİŞ OLUNACAKTI

Basın toplantısında kamu müteahhitlerinin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyeliler konusunda düşündüren bir tabloyu da gündeme taşıdı.  Milletvekili Ataş, şu ifadeleri kullandı: Kamu müteahhitlerinin büyük sorunlar var. 70’e yakın okulun inşaatlarının yarım kaldığı belirtiliyor. Bu sene Kayseri’de tekli eğitim sistemine geçileceğinin sözünü vermişlerdi, ama şu an bütün okullarda çalışma durmuş durumda. Ekonomik kriz, maliyetlere gelen yüzde 400-500 oranındaki zamlar nedeniyle müteahhitler bu işlerini bırakmış durumda. Birçoğu da mahkemelik olmuş. Örneğin bu caminin parasıyla bu okullarda bitirilebilirdi. Bunun yanında aldığım bilgilere göre Kayseri’de 30 bin civarında Suriyeli öğrenciden bahsediliyor. Bunlar doğru bilgiler. 30 bin Suriyeli bugün Kayseri’de eğitim görmüyor olsaydı, şu anda tekli sistemi geçilmiş olunacaktı.  Bunlar devamlı halktan, basından saklanıyor. İşte bu sorunlar konuşulmasın diye iktidar sahipleri iş adamlarına, basına baskı yapıyor. Bizlerin ekranlara çıkarılmasını istemiyor.

İLÇELERDE VATANDAŞLAR “BİZİM ZENGİN ORTAĞIMIZ” NEREDE? DİYOR

İlçelerde ulaşımla ilgili de sorunların olduğunu söyleyen Ataş,  “Bütün ilçelerde ulaşımla ilgili aktarmayla ilgili problemler var. 2014’te Özhaseki ‘size zengin ortak geliyor’ diye propaganda yapmıştı. O zaman ilçeler sevinmişti. Şimdi de ‘bizim zengin ortağımız nerede diyorlar , bu zengin ortak bizden vergileri, payları alıp gidiyor, ama bize hizmet vermiyor’ diyorlar” ifadelerini kullandı.  

30 YILDIR KAYSERİ OLARAK KANDIRILIYOR! KAYSERİ OTOBANA KIRŞEHİR’DEN, HIZLI TRENE YOZGAT’TAN BAĞLANIYOR VE BUNU DA BAŞARI GİBİ ANLATIYORLAR

Kayseri kamuoyunun yıllardır mevcut yönetimce aldatıldığını dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, “Şimdi tekrar aldatıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı bir ay önce Kayseri’ye geldi, açılış yaptı, temel attı. Hızlı trenin temeli atıldı, otobanın açılışı yapıldı. Sanki Kayseri’nin içinden otoban geçmiş gibi anlatıldı. Aradan bir ay geçti, bir AKP yetkilisi ‘bağlantı yollarını açıyoruz’ dedi ve Kayseri otobana Kırşehir’den, hızlı trene Yozgat’tan bağlanıyor.  Bunu da başarı gibi anlatıyorlar. Cumhurbaşkanının açılış yaptığı yerlere daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı gidiyor, geziyor ve ‘inşaat çalışmalarının devam ettiğine’ dair açıklama yapıyor. 30 yıldır Kayseri kandırılıyor” dedi.

KAYSERİ’DE İKTİDAR SAHİPLERİNİN BİRBİRLERİ İLE ÇEKİŞME VE KAVGA İÇERİSİNDE! KENDİ BEKALARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Kayseri’de iktidar sahiplerinin birbirleri ile çekişme ve kavga içerisinde olduğunu da anlatan Milletvekili Dursun Ataş, perde arkasındaki bu kavganın da şehre  büyük zarar verdiğini belirtti. Milletvekili Ataş, “Kayseri’deki iktidar sahipleri biran önce kendi aralarındaki problemi aşmalı. Biran önce milletvekilleri  kendi aralarındaki sorunları çözmeli. Biran önce belediye başkanları kendi aralarındaki düşmanlıkları bitirmeli. Kayseri adına bir şeyler üretmeye bakmalılar. Biz buradan söz veriyoruz, az kaldı diyoruz. Bizim iktidarımızda belediye başkanları birbirlerinin paçasından, ayağından aşağı çekmek yerine birbirlerinin aleyhinde işler yapmak yerine, birbirleriyle işbirliği içinde Kayseri’yi daha ileri götürecekler inşallah. Buradan ifade etmek isterim ki, kendilerinin bekası ve refahından Kayseri halkının geleceği daha önemli. Az kaldı. 9 ay sonra ülke nefes alacak” şeklinde konuştu. İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı açıklamaların ardından basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Yorumlar (0)