İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: AKP İLE TÜRK EKONOMİSİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖTÜ ZAMANINI YAŞIYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin ekonomi modellerinin Türk ekonomisini iflasın eşiğine getirdiğini söyledi.

Vekil Haberleri 23.03.2023, 13:28
İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: AKP İLE TÜRK EKONOMİSİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖTÜ ZAMANINI YAŞIYOR

“AKP ile Türk Ekonomisi Cumhuriyet tarihinin en kötü zamanını yaşamaktadır” diyen Ataş, “AKP’nin ekonomi modeliyle enflasyon yükselmiş, döviz kuru sürekli artış göstermiş, işsizlik oranları tarihî zirvelere çıkmış, Merkez Bankasından 128 milyar dolar buharlaşmış, Türk lirasının değeri pula dönüşmüş, dış ticaret açığı, cari açık ve bütçe açığı tarihî rekorlar kırmıştır” dedi. Milletvekili Ataş, “Bugün milyonlarca insanımızı açlık sınırında yaşamaya mahkûm eden bu iktidarın da saçma ekonomi politikalarının da yandaşlarının da sonu gelmiştir” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te konuştu. AKP’nin ekonomi modelinin ülkeye büyük zararlar verdiğini dile getiren Ataş, “Kamuoyundaki haberlere göre, AKP’nin bu ekonomi modelinden vazgeçeceği, bu modelin başarısız olduğunu kabul ettiği bilinmektedir. Bu ucube hükümet sisteminde partili Cumhurbaşkanı, damadını ekonominin başına getirmiş, damatla başlayan bu süreçte AKP iktidarı tarafından her hafta yeni ekonomi modelleri, yeni paketler açıklanmıştı. Her yeni paket açıklandığında ekonomist olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanının ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur; nas var, nas’ gibi hiçbir bilimsel dayanağı olmayan görüşleriyle ekonomimiz daha da kötüye gitmiş, enflasyon yükselmiş, döviz kuru sürekli artış göstermiş, işsizlik oranları tarihî zirvelere çıkmış, Merkez Bankasından 128 milyar dolar buharlaşmış, Türk lirasının değeri pula dönüşmüştür. Bunun üzerine damadı affını istemiş, sonra da ‘yeni ekonomi modeli’ adı altında yine hiçbir bilimsel yanı olmayan bir ekonomi modeliyle Türk ekonomisi iflasın eşiğine getirilmiştir” dedi.

BU EKONOMİ MODELİ HER YÖNÜYLE, HER İDDİASIYLA TIPKI İKTİDARIN KENDİSİ GİBİ İFLAS ETTİ

AKP’nin ekonomi modeliyle dış ticaret açığı, cari açık ve bütçe açığının tarihî rekorlar kırdığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Yeni ekonomi modeli açıklanırken ne demişlerdi hatırlayalım. Türk lirasının değer kaybetmesine bağlı olarak oluşan rekabetçi döviz kurları sayesinde cari işlem fazlası oluşacağı, döviz bolluğu ve düşük faizlerle birlikte üretim, yatırım ve istihdamın artacağı ve nihayetinde enflasyonun düşeceği iddia edilmişti. Gözleri ışık saçan ekonomi bakanımız göreve geldiği 2021 yılının sonunda ‘Bir uyuyun, altı ay sonra uyanın; çok farklı noktalarda olacağız’ diye de eklemişti. Ardından bir buçuk yıl geçti, peki ne oldu? Dış ticaret açığı, cari açık, bütçe açığı, ekonomi modelinin iddiasının aksine tarihî rekorlar kırdı. 2023 yılının sadece ilk iki ayında dış ticaret açığı 26,5 milyar dolar arttı, cari açık 22 milyar dolar arttı, bütçe açığı ise 202,8 milyar lira arttı, enflasyon yüzde 127 geçti, dolar 19 lira, euro 20,5 lira, altının gramı ise 1.200 lira oldu yani bu ekonomi modeli her yönüyle, her iddiasıyla tıpkı iktidarın kendisi gibi iflas etti” ifadelerini kullandı.

AKP İLE TÜRK EKONOMİSİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖTÜ ZAMANINI YAŞAMAKTADIR

“AKP’nin artık saçma ekonomi politikalarının da yandaşlarının da sonu gelmiştir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “İktidarın hatalı ekonomi politikaları, liyakatsiz ekonomi kadroları, ülkenin her yerine yayılmış rant ve yolsuzluklar, saray ve avanelerinin şatafat ve lüks içindeki yaşamı, milyonlarca sığınmacı ve kaçak yüzünden Türk ekonomisi cumhuriyet tarihinin en kötü zamanını yaşamaktadır. Bugün milyonlarca insanımızı açlık sınırında yaşamaya mahkûm eden bu iktidarın da saçma ekonomi politikalarının da yandaşlarının da sonu gelmiştir” diye konuştu. 

Yorumlar (0)