HDP'Lİ VEKİLLERDEN ÇAĞRI:ESP GENEL BAŞKANI ÇİÇEK OTLU' YA ÖZGÜRLÜK

Çepni, Anayasal olarak kurulmuş bir partinin ve partinin programı kapsamında siyaset yapan bir Genel Başkanın, siyasi çalışmaları nedeniyle tutuklu olması tümüyle keyfidir. Çiçek Başkan da tümüyle bu nedenlerle tutukludur.

Vekil Haberleri 25.09.2018, 12:18 25.09.2018, 12:18
HDP'Lİ VEKİLLERDEN ÇAĞRI:ESP GENEL BAŞKANI ÇİÇEK OTLU' YA ÖZGÜRLÜK

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni, milletvekilleri Dilşat Canbaz, Oya Ersoy ve Tülay Hatimoğulları ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 27 Eylül'de görülecek olan duruşmasına ilişkin Meclis'te bir basın toplantısı düzenlediler.

İşte Çepni ve milletvekillerinin o basın açıklaması:

 

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, 22 Ağustos’tan beri Sincan Hapishanesinde tutuklu bulunuyor. Otlu, 27 Eylül saat 13.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesinde olacak. Otlu, sosyalist bir kadın olarak yürüttüğü demokrasi, sosyalizm ve özellikle de kadın özgürlük mücadelesi nedeniyle yargılanmaktadır.

 

Sosyalistlerin karşı karşıya kaldığı anti demokratik, baskıcı ve faşizan uygulamalar yeni değil. Ezen ezilen çelişkisinin var olduğu her durumda, tercihini ezilenlerden yana yapmış, sınıfsız bir dünya için, cinsel, sınıfsal ve ulusal sömürüye karşı sosyalist bir dünya özlemini örgütlemeye çalışan her sosyalist, egemen güçlerin hedefi olmuştur.

 

Bütün değerleri üreten milyonlarca emekçinin. bir avuç sermayedar tarafından, 3. Havalimanında olduğu gibi, kölece çalıştırıldığı koşullarda, üretenlerin yönettiği bir dünya için mücadele etmek en onurlu ve meşru olanıdır. Çiçek Otlu, sömürü düzeninin mutlak olduğunu vaaz edenlerin, kadınların cins olarak sömürüsünü kutsayanların karşısında hayır diyerek direnen milyonları temsil etmektedir.

 

Taşların bağlanıp karanlık güçlerin serbest bırakıldığı günlerde yaşıyoruz. Uygulama ve sonuçlarıyla, tutuklama, gözaltı, cezalar ve işinden ekmeğinden edilen insan sayısı açılarından 12 Eylül’e tur bindiren bir iktidarla karşı karşıyayız. En özet deyimle kendisi gibi düşünmeyen, icraatlarına onaya vermeyen herkesin vatan haini, komplocu, dış güç ilan edildiği bir yönetim anlayışıdır bu.

 

Milyonlarca emekçi istikrarlı bir şekilde yoksullaşıyor, yaşam koşulları kötüleşiyor fakat, bir avuç sermayedarın, iktidarın sahibi ve yandaşlarının servetleri her gün büyüyorsa bu saltanatın sahiplerinin korkmaları normaldir. Milyonlarca emekçinin emeğinin sömürüsü üzerinden kurulan hiçbir saltanat ilelebet yaşayamaz çünkü. Bu toplumun demokratlarına, sosyalistlerine saldırının sebebi de burada yatmaktadır. Böylesine bir sömürü ve baskı rejimi ancak örgütsüz milyonlar varsa yönetilebilir. İşte Çiçek Otlu, HDP seçilmişleri, Belediye Eşbaşkanları ve daha binlerce muhalifin yaşadığı durum budur.

 

Anayasal olarak kurulmuş bir partinin ve partinin programı kapsamında siyaset yapan bir Genel Başkanın, siyasi çalışmaları nedeniyle tutuklu olması tümüyle keyfidir. Çiçek Başkan da tümüyle bu nedenlerle tutukludur.

 

Bizler HDP Vekilleri olarak bu saldırı konseptini çok yakından biliyor, yaşıyoruz. Çiçek Otlu’ da bileşenimiz olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanıdır. Tıpkı Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş gibi hakkında yürütülen yargılama süreci tümüyle siyasidir.

 

HDP ve tüm demokrasi güçleri olarak bu süreçte Çiçek Otlu’ nun yanında olacağımızı, tüm tutuklu siyasetçilerimizin özgür kalması için de mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.

Yorumlar (0)