HDP'li Ersoy: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “sınav iptal edilmiştir” açıklaması yerine “telafi ” açıklaması gelmelidir!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, LGS’ye giren 8. sınıf öğrencisi Pınar Akbaş’ın sınav sonrası cevap kâğıdının kaybolmasını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 20.07.2020, 16:00
HDP'li Ersoy: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “sınav iptal edilmiştir” açıklaması yerine “telafi ” açıklaması gelmelidir!

Ersoy,” Osmaniye Kadirli Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Pınar Akbaş, 20 Haziran’da yapılan LGS’ye kendi okulunda girmiş ve sınav sonucunun açıklanmasını beklerken “cevap kâğıdı kayboldu” gerekçesi ile Cevap kâğıdının kaybolması öğrencinin sorumluluğunda mıdır? “dedi.

Sınav kâğıdı kaybolan öğrenci Pınar Akbaş’ın sınav mağduriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çözülmelidir!

Ersoy, pandemi koşullarında stres ve endişe ile sınava giren öğrencilerin morallerinin yükseltilmesi yerine, ortaya çıkan bu sorumsuzluğun bedeli öğrenciye yüklenmektedir. Yaşanan bu durumun Bakanlık tarafından telefi edilerek, öğrenci Pınar Akbaş’ın mağduriyeti çözülmelidir dedi.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlanması amacı ile şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;

Millî Eğitim Bakanlığı olarak, sınav kâğıdı kaybolan öğrenci Pınar Akbaş’ın mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir soruşturma/inceleme başlattınız mı?

Mağdur edilen öğrenci Pınar Akbaş’ın sınavını tekrar yapacak mısınız?

Sınav kâğıdının kaybolmasından öğrenci Pınar Akbaş mı sorumludur?

Milli Eğitim Bakanlığı olarak ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için sınav kâğıdı kaybolan öğrenci ve ailesi ile iletişime geçtiniz mi?

Yorumlar (0)