HDP'li Ersoy, Gülistan Doku'nun bulunması amacıyla İç İşleri Bakanlığı'na önerge verdi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, 5 Ocak tarihinden bu yana “kayıp” olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun bulunması ve sorumlularının derhal yakalanması için İç İşleri Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 16.01.2020, 15:13
HDP'li Ersoy, Gülistan Doku'nun bulunması amacıyla İç İşleri Bakanlığı'na önerge verdi

Ersoy, “Gülistan Doku’nun en son görüştüğü ve telefon görüşmesi yaptığı kişi olan Zaynal Abarok tarafından darp edildiğine dair iddialar bulunmaktadır. Öte yandan Zaynal Abarok’un şüpheli olmasına rağmen yurt dışına çıktı iddiaları süreç açısından şüphelidir” dedi.

Ersoy, son yıllarda ülkedeki kadın cinayetlerinde yaşanan artışa dikkat çekerek; kadınlar ya öldürülüyor ya da kaybediliyor, maalesef kadınlara yönelik şiddet ve saldırganlık olaylarında artış yaşanmaktadır dedi.

Emniyet güçleri Gülistan Doku’nun bulunması için eylem yapan kadınlara müdahale etmesin! Gülistan Doku’yu bulsun!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy; “gün geçtikçe Gülistan Doku’dan haber alınamaması üzerine ailesi ve yakınlarının endişesi de giderek artmaktadır. Ülkenin her yerinde eylem yapan kadınlara Gülistan Doku nerede dedikleri için polis saldırısı gerçekleşmektedir. Gülistan Doku’nun bulunması için etkin araştırma ve soruşturma yapılması gerekirken Doku’nun nerede olduğunu soran kadınlara saldırılması kabul edilemez.  Bir an evvel İç İşleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurumlar, Gülistan Doku’nun bulunması için seferber olmalı ve kapsamlı inceleme başlatılmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)