Gürsel Erol, linç girişimini Meclis'e taşıdı:İnek hırsızı Osman bilsin ki o yumruğun hesabı sorulur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki şehit cenazesinde yapılan linç girişimine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Meclis kürsüsüne taşıdı.

Vekil Haberleri 01.05.2019, 12:12 01.05.2019, 12:28
Gürsel Erol, linç girişimini Meclis'e taşıdı:İnek hırsızı Osman bilsin ki o yumruğun hesabı sorulur

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çubuk'ta şehit cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ve linç girişimini Meclis gündemine taşıdı. Erol, konuşmasında bu olayın bir terör suçu olduğunu belirterek saldırganın bu olaydan pişmanlık duymaması halinde bu yumruğun hesabının sorulacağını ifade etti.

İşte CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un o konuşması:
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Terör suçu yalnızca terör örgütlerinin eylemleri ile ifade edilen bir suç değildir. Terör suçu aynı zamanda kamu güvenliğini, kamu otoritesini, toplumsal barışı ve toplumsal huzuru tehdit eden tüm girişimler terör suçudur. Yani bu anlamda PKK terör örgütünce şehit edilen şehit edilen şehidimizin cenaze töreninde Çubuk'ta linç girişimi yalnızca bir şahsi girişim olarak değerlendirmemelidir.Bu bir terör suçudur. Çünkü sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir şahıs değildir. 1 milyon 200 bin üyesi olan, yaklaşık 15 milyon seçmeni olan bir partiyi temsil eden genel başkanıdır.Bu anlamda Çubuk'taki linç girişimini şiddetle kınayarak, ayrıca bu linç girişiminde sayın genel başkanımıza karşı bireysel saldırıda bulunan inek hırsızı Osman'a da meclis kürsüsünden bir çift sözüm olacak. Ve diyorum ki, bizim geleneklerimizde, bizim yaşam tarzımızda her zaman affedicilik ve hoşgörü vardır. Oradaki eyleminden dolayı sayın genel başkanımızdan özür dileyip elini öpüp affını dilerse sayın genel başkanımızda bunu affedecek büyüklüğü gösterecektir.Ama aksi takdirde benim attığım yumruk benim yanıma kar kaldı; bu benim verdiğim bir tepki olarak,beni meşhur eden bir davranış olarak görürse bilsinki konuşmamın başında da ifade ettim, nezakete ve hoşgörüye; toplumsal uzlaşmaya ve barışa dikkat eden biri olarak söylüyorum bunları, onun attığı yumruk onun yanına kar kalmaz. Onun bedeli de hesabı da sorulur.


 

Yorumlar (0)