Gergerlioğlu: Prens Selman sanırım Sayın Erdoğan'ı affetti ardından Prens Selman geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulda bir konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 23.06.2022, 14:38
Gergerlioğlu: Prens Selman sanırım Sayın Erdoğan'ı affetti ardından Prens Selman geldi

İşte Gergerlioğlu'nun o açıklaması:

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; İstanbul Finans Merkezi projesi tutmaz. Neden? Çünkü baştan sona çürük bir proje. Başı da çürük, yandaş firmalara verdiniz, pazarlık usulü yapıldı. 3,5 milyar dolara mal olan finans merkezi, içi boş bir merkez. Ya, "dış güçler" deyip duruyorsunuz değil mi? Arkadaşlar, AK PARTİ'li vekillere soruyorum. Biz iktidarınızı eleştiriyoruz, ekonomiyi eleştiriyoruz, iki de bir kalkıp diyorsunuz ki: "Dış güçler, dış güçler." Yahu, dış güçleri siz getirdiniz işte. Şimdi, getirdiniz dış güçleri diyorsunuz ki: "Ya, hangi hukuka göre istersen ona göre yargı olur." "Dil olarak Türkçe olmayabilir. Vergi muafiyeti var, yeter ki gel, biz süper lüks bir finans merkezi yaptık, kiracı arıyoruz, dünyada kiracı arıyoruz. Ne olur bize bir kiracı gelsin." diyorsunuz; hâl bu. Şimdi, bunun içi tamamen boş. Şimdi, bakın, dış güçleri böyle ha bire bizim önümüze getiriyorsunuz, A Haber mantığıyla. Ha bire dönüp durur biliyorsunuz A Haber'de "dış güçler, dış güçler." Ne güzel vatandaşı kandırmak çok güzel tabii. Batan bir ekonomi var, batmış bir gemi var ama dönüp dönüp "dış güçler" deyip duruyorsunuz. Ya, dış güçleri siz şimdi kendi elinizle çağırıyorsunuz arkadaşlar, AK PARTİ'li vekiller, görmüyor musunuz şu hâli? Dış güçleri kendiniz çağırıyorsunuz ama iç güçler dışarı gidiyor. Kim bu iç güçler? Ya, yüz binlerce gencimiz yurt dışına kaçıyor gidiyor. Sadece Kocaeli'de bakın, Körfez'de sadece bir mahallemizden, Yukarı Hereke'den 700 kişi gitti ya; sadece 700 kişi, bir mahalleden, daha gerisini söylemiyorum. Sadece gençler değil, on binlerce bilim insanı gidiyor. Dış güçleri çağırıyorsun, içerideki beyin dışarı doğru gidiyor. Öyle bir hâlde güya bir finans merkezi kuruyorsunuz, CDS puanının 945'leri bulduğu bir anda güya âlâyıvalayla bir finans merkezi kuruyorsunuz. Tutar mı bu? Tutmaz çünkü batmış bir ülke var, en güvensiz ülke olarak görülüyor. Yani borç verildiği zaman "En güvensiz ülkeye verdim." diyerek en yüksek faizlerle borçlar veriliyor.

Prens Selman sanırım Sayın Erdoğan'ı affetti ardından Prens Selman geldi.

Başaramazsınız. Neden? İşte, bugün Prens Selman burada, büyük bir skandalın kahramanı burada; sonunda barıştılar Sayın Erdoğan'la yani Selman sanırım affetti. O kadar yalvarıldı ve Cemal Kaşıkçı dosyası da Suudi Arabistan'a gönderildi ve ardından Prens Selman geldi. Bu kafayla mı finans merkezi kuracaksınız arkadaşlar, bu kafayla mı?

Saab lokantasında "Aman, sarı, kırmızı, yeşil olamaz." Almışlar badanayla beyaza boyamışlar.

Ankara'da Somalilerin Saab lokantası, Somalili, Afrikalı kardeşlerimiz, gittim ben de lokantaya, şeker gibi insanlar, hiç kimseye bir zararları yok. Neymiş? Bir tabela asmışlar, tabelalarında millî renkleri sarı, kırmızı, yeşil... Hemen bizimkiler heyheylenmiş "Aman, sarı, kırmızı, yeşil olamaz." Almışlar badanayla beyaza boyamışlar. "'Saab' ismi olamaz, yabancı isim." Sen burada "İstanbul Finans Merkezi'nde senin dilinden olur." diyorsun, öbür tarafta Afrikalının dilini reddetmeye çalışıyorsun veyahut da -komik duruma düşüyorsun- "Aman, Afrikalının iş merkezinde de Kürt tehlikesi var." diyorsun; sarı, kırmızı, yeşilleri hemen beyaza boyayıp o tehlikeyi de gideriyorsun. Bakın, hangi kafayla...

Hulusi Akar'ın yüzüne söyledim: "12 Eylül darbesinde sen üsteğmendin, bu çocuklar öğrenciydi. Sen şu anda Millî Savunma Bakanısın, bu çocuklar altı yıldır zindanda.”

Askerî öğrencilerin masum olduğunu yıllarca söyledim burada, yıllarca söyledim. Dün ne oldu? Yargıtay altı yıldır zindanlarda olan 66 askerî öğrenci konusunda tahliye kararı verdi "Pardon!" dedi ya, "Pardon!" Böyle bir rezalet olabilir mi? Altı yıl gencecik çocukları siz zindana atıyorsunuz, en sonunda bomboş bir dosya ve Yargıtay "Pardon!" diyor. Hulusi Akar'ın yüzüne söyledim: "12 Eylül darbesinde sen üsteğmendin, bu çocuklar öğrenciydi. Sen şu anda Millî Savunma Bakanısın, bu çocuklar altı yıldır zindanda. Vicdanın bunu kabul ediyor mu?" Çıt çıkaramadı; buyursun, cevap versin. Bakın, altı yıl sonra bu çocuklar dışarı çıktı. Yazıktır, günahtır ya! Böyle bir hukukun olduğu ülkede mi Finans Merkezi kuracaksınız? Allah aşkına ya, bunun nasıl bir mantığı var?

Belediyelerimizdeki, şirketlerdeki kayyumların rezaleti reddedilmiş

Bakın, geçen gün önerge reddedildi. Boydak Kayyumu 25 milyon euroyla sırra kadem bastı Kayseri'de. Ya, sizin bütün işleriniz bu. Zaten memleketi yağma, talan ediyorsunuz; kayyumlarınız belediyelerde, şirketlerde her tarafı talan ediyor. Adam almış 25 milyon euroyu, pırr kaçmış. Meclise getirilmiş, AK PARTİ ve MHP oylarıyla reddedilmiş, bunu tüm toplum duysun. Ya, böyle bir rezalet bu Mecliste reddedilmiş; bu kayyumların rezaleti, belediyelerimizdeki, şirketlerdeki kayyumların rezaleti reddedilmiş.

Büyük bir ekonomik felaket var şu anda.

Siz bu Finans Merkezi işini başaramazsınız; Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz. Neden? "Faiz neden, enflasyon sonuç." dediniz, büyük bir ekonomik felaket var şu anda. Şimdi de güya böyle bir finans merkezi kuruyorsunuz, sonuç yine büyük bir hüsran olacak; perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

Yorumlar (0)