ERSOY: ''KÖPRÜ BEDELİNİ ÖDEMEK İÇİN DAHA ÇOK VERGİ ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUZ''

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması amacı ile verilen, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprülerinden araç geçiş sayısı ve araç geçiş sayısının sağlanmaması durumunda bu bedelin ne kadar olduğu ve nereden ödeneceğine dair soruların yer aldığı önergenin yanıtı gelmiştir.

Vekil Haberleri 19.02.2020, 15:36
ERSOY: ''KÖPRÜ BEDELİNİ ÖDEMEK İÇİN DAHA ÇOK VERGİ ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUZ''

Vatandaşımız Geçmediği Köprünün Bedelini Ödemek İçin Daha Çok Vergi Ödemek Zorunda Kalmıştır!

Ersoy, YİD kapsamında şirketlerle yapılan sözleşmeye göre araç garanti geçiş sayıları sağlanmaması durumunda Hazine tarafından şirketlere ödeme yapılacağı taahhüt edilmiş ancak ne kadar bir ödemenin bütçeden karşılandığına dair bir cevap verilmemiştir. Yani vatandaşımız geçmediği köprünün bedelini ödemiş ve bu bütçede “Ekonomik ve Mali Amaçlı Transferler” kapsamında Hazine tarafından “karşılıksız” olarak firmalara ödenmiştir. Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, Yap-İşlet-Devret modeli ile inşaat firmalarına para kazandırmak amacı ile yapılan bu köprülerden, geçiş ücretlerinin fahiş fiyatları olması nedeni ile zaten vatandaşımız yararlanamamaktadır. Bu durumda buradan kazançlı çıkan sadece firmalar olup bir de devletin geçiş garantisi vermesi ile firma zararlarını karşılamak için taahhütte bulunması ile vatandaşımızın vergi yükü kat be kat artmaktadır. Yani köprülerden geçmeyen her otomobilin zararını vergiler artırılarak vatandaşımız ödemektedir.

Bütçe Şirket Zararlarını Kapatmak İçin Değil Halk İçin Kullanılsın!

Bugün ekonomik kriz, işsizlik ve enflasyonun son yıllara göre daha da arttığını söyleyen Ersoy, vatandaşımız içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkamadığı için ailece intihar ettiğini, çocuklarının karnını doyuramadığı için kendilerini yaktığını, binlerce vatandaşın banka faizlerini ödeyemediği için icralık olduğunu hatırlatarak, bütçenin şirketlerin zararını kapatmak için değil halk için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)