CHP'Lİ ZEYNEP ALTIOK:HEM İZMİR HEM BİNGÖL HAZIR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yoğun miting maratonunu sürdürürken, CHP’li milletvekillerinin birçoğu da mitingler öncesinde illerde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.  CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Malatya mitingi sonrası, Bingöl’de çalışmalarda bulundu.

Vekil Haberleri 04.06.2018, 11:29 04.06.2018, 11:29
CHP'Lİ ZEYNEP ALTIOK:HEM İZMİR HEM BİNGÖL HAZIR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yoğun miting maratonunu sürdürürken, CHP’li milletvekillerinin birçoğu da mitingler öncesinde illerde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.  CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Malatya mitingi sonrası, Bingöl’de çalışmalarda bulundu. Sivas’ta katledilen şair Metin Altıok’un da uzun yıllar öğretmenlik yaptığı Bingöl’de basın açıklaması yapan Altıok “Dün, Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin Malatya mitingine katıldım. 4 Haziran Van mitingi öncesi Bingöl’de örgütümüzün seçim çalışmalarına destek vermek istedim” dedi.

CHP’li Vekil, yaptığı açıklamada, “CHP Bingöl İl Başkanımız Ahmet Bazancir ve İl yöneticilerimizle gündemi değerlendirip esnafımızı ziyaret ettik. Bingöl Milletvekili adaylarımız Vahdettin Uzunyayla, Mehmet Evran ve Çetin Sağsöz’e başarı dileklerinde bulunduk.” dedi.

Muharrem İnce’nin özellikle, Kürt sorununa yönelik söylemleri ve çözüm önerilerinin bölgede oldukça olumlu hava yarattığını kaydeden Altıok “Bizler siyasi görüşü, etnik kökeni, dini dili mezhebi ne olursa olsun geleceğin Türkiye’sinde halklar arasında barış köprüsü kuracağız. Cumhurbaşkanın adayımız Muharrem İnce’nin her mitingde özellikle vurguladığı 3 B yaklaşımı bizim önceliğimizdir. Barışacağız, bölüşeceğiz, büyüyeceğiz. Ülkemizin ciddi bir iyileşme sürecine ihtiyacı var. CHP iktidarında nefret dilini unutup kardeşlik dilini yeniden hayata geçireceğiz. Gördüğüm kadarı ile hem İzmir, hem de Bingöl buna hazır.  Bu noktada demokrasinin ve kardeşliğin kurumsallaşması için öncellikle elimizi vicdanımıza koyarak oyumuzu kullanalım. “Yeni Türkiye”, “ileri demokrasi” ve “sınırsız özgürlük” vaatleri ile AKP iktidarının önümüze getirdiği baskı ve kalıcı bir “OHAL” rejimidir. Her gün olup bitenleri izliyor, yaşıyoruz. Yol boyunca vatandaşlarımızla sohbet ettik. Bölgede tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Yolda meralar bomboş. Çobanlarımızla, köylümüzle konuştuk, yoksulluk ve baskı dışında söz duymadık. Uzun söze gerek yok.  Bize yeni bir rejim, tek adam iktidarı değil gerçek demokrasi ve yeni bir iktidar lazım” ifadelerini kullandı.

Zeynep Altıok, Muharrem İnce’nin, “Herkese 3 dil öğreteceğiz. Bir Türkçe, iki anasıyla konuştuğu dil, üç evrensel bir dil” cümlesinin de bölgede çok olumlu karşılandığını kaydetti.

Altıok babasının 1979 yılında Bingöl’e ilk geldiği zaman oturduğu evi ve görev yaptığı Bingöl lisesini de ziyaret etti.

CHP’li vekil “baba ocağım” dediği Bingöl’de siyasi parti ayrımı gözetmeksizin babasının öğrencileri ile selamlaştı. “Babamın ne çok insana dokunduğu, kimseyi ayırmadan eşit kucakladığını ona duyulan saygı ve sevgide bir kez daha hissettim” dedi.

Yorumlar (0)