CHP’li Tekin, İktidara seslendi: “İstanbullumuzun geleceği için, bir kez olsun kulağınızı beton lobilerine kapatın”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “günlerdir bas bas bağırıyorum, şu eşsiz güzelliğe sahip kentimiz İstanbul talan ediliyor, en değerli arazileri ya bir bir satılıyor ya da yapılaşmaya açılıyor. Sata sata bitmedi mi? Halkın malı, milletin malı beton lobilerine peşkeş çekilmek zorunda mı?" dedi.

Vekil Haberleri 29.03.2021, 09:27 29.03.2021, 10:11
CHP’li Tekin, İktidara seslendi: “İstanbullumuzun geleceği için, bir kez olsun kulağınızı beton lobilerine kapatın”

İstanbul’un, "Beton lobilerinin, imar çetelerinin” eline geçtiğini savunan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de uzun süredir yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasal kriz, bir adaletsizlik ve eşitsizlik rejimi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşamın tüm alanlarına sirayet etmektedir. Vatandaş, açlık, yoksulluk ve korona vakalarıyla sarsılmaya devam ederken, birilerinin gündemi hiç değişmiyor. İktidar, İstanbul’un ölüm fermanı olacak Kanal İstanbul Projesinin planlarını onaylarken diğer taraftan da kentin elde kalan son boş alanlarını, beton lobilerine peşkeş çekmeye devam ediyor” dedi

Adaletsizliğin en tahripkâr uygulamalarının yürütüldüğü alanlardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yapılıyor diyen Tekin, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı uygulamalar ve izlediği plan politikaları ile İstanbul’un yaşam alanlarını kuşatma altına alarak adeta yok etmektedir. KAP'ta açıklanan son ek protokole göre; Emlak Konut, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi'nde bulunan taşınmazların kadastral 312 bin 429,77 metrekarelik kısmını toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel ile satın aldı.  Bu demek oluyor ki, buralarda yeniden beton lobileri inşaat yapmaya başlayacak. Bu derece önemli bir bölgenin, doğal zenginliğin kâr hırsıyla istismar edilmesi ve imara açılması, bu düzeninin çirkinliğini, insana ve doğaya düşmanlığını bir kez daha kanıtlamıştır.”

İstanbul’da tam bir soygun ve yolsuzluk düzeni yaşanıyor diyen Tekin, “Anayasal haklarımızı savunmak için tek çarenin mücadele etmek olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Görevi kamu adına ucuz toplu konut üretmek olan kuruluş, kamunun en değerli arazilerinin imar planlarını değiştirip satışa çıkarmakla meşgul oluyor. Yeni yapıların yapılmasını önlemeye dönük herhangi bir çaba bulunmazken; aksine yeni yapılar teşvik ediliyor ve her türden kentsel yapı için olanak yaratılıyor. Bu imar planlarıyla amaçlanan İstanbul’a ihanet değilse nedir? Dedi

Tekin,  “kâr peşinde, vurgun peşinde, rant peşinde koşan yöneticileri değil insanca yaşanacak bir ülke için hizmet edecek yöneticileri bu ülke fazlasıyla hak ediyor. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı olmak üzere tüm ilgili çevrelere, bu konudaki önerilerimize kulak vermeye davet ediyorum. İstanbullumuzun geleceği için, bir kez olsun kulağınızı beton lobilerine kapatıp, vatandaşın taleplerine açınız" diye konuştu.

 

Yorumlar (0)