CHP’li Tekin: Esnaf erken seçim istiyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ,”Devletin en üst kurumlarından en alta dek bütün kurumlar işlevini yitiriyor. Ekonomik krizin yanı sıra peş peşe meydana gelen doğal afetler de yönetim krizinin boyutunu gösteriyor. Türkiye’deki krizin tek çözümü var. O da seçim” dedi

Vekil Haberleri 05.08.2021, 13:05
CHP’li Tekin: Esnaf erken seçim istiyor

Seçim yapılmadığı takdirde ekonomik krizin daha kötüye gideceğini söyleyen Tekin, şunları söyledi:

Karşı karşıya olduğumuz kriz boyutu, derinliği ve yapısı itibariyle tarihte daha önce yaşadığımız krizlerden farklı. Bu kriz bir finans piyasası krizi değil. Bu kriz kötü yönetim nedeniyle oluşan bir kriz. Tek bir önerim var. Erken seçim. Yanan ormanların, bitkilerin suya, insanların oksijene ne kadar ihtiyacı varsa Türkiye’nin de erken seçime o kadar ihtiyacı var. Bir milletin başına başka hangi sorun gelebilir? Salgın yönetilemiyor, yangın yönetilemiyor, ekonomi yönetilemiyor. Acilen sandığa gitmemiz ve iktidarı değiştirmemiz gerekiyor. AKP’nin Türkiye’yi bu açmazdan çıkartması imkânsız. Diye konuştu.

Dün, İstanbul’un Eyüp ilçesinde yaklaşık 1050 işyerin bulunduğu Rami Gıda Çarşısında ki esnafı ziyaret ettiğini ifade eden Tekin, “esnaf, bir koli su fiyatının 4 ayda yüzde 30 arttığını söylüyor. Sofraların vazgeçilmezi olan kırmızı mercimeğin toptan fiyatı 8 liraydı, şu an da 12 lira. 18’lik yağ, şu an 250 lira.” devletten para talep etmiyoruz, Ama artık yorulduk. Şu an annesi babası ölmüş yetim çocuklar gibiyiz” diyorlar.

Hal böyleyken, korkunun ecele faydası yok. Rami Gıda Esnafın bu haklı feryadını duymak zorundasınız. Binlerce insan feryat ediyor. Biz hiçbir şey olmamış gibi davranabilir miyiz?   İktidar partisinin en çok oy aldığı yerde vatandaşların isyanını duyuyoruz. Halk bakana, milletvekiline, belediye başkanına, cumhurbaşkanına ulaşamıyor. Gidişatla ilgili bir sıkıntı varken vatandaş sesini kimseye duyuramıyor. Vatandaşın sesi olacağız” dedi.

Vatandaşın erken seçim isteğini söyleyen Gürsel Tekin “Vatandaş ‘yeter artık’ diyor. Yeter demenin karşılığı erken seçimdir. ‘Yeter’ demenin başka bir izahı yok. Bürokrasisi, kurumları, güvenliği, ekonomisi, doğası, ormanları, eğitim sistemi, dış politikası çökertilmiş ülkenin yurtsever insanları bu gidişe dur diyecektir. Kendi bekası ve ikbali adına her şeyi mubah gören bu yönetim anlayışına son verme zamanı gelmiştir. Bu asli görevin icra edileceği yerde sandık ve millettir.” Diye konuştu

Yorumlar (0)