CHP’Lİ TANAL İLE AKP’Lİ İDARE AMİRİ ARASINDA ‘GÜN’ TARTIŞMASI

CHP’li Mahmut Tanal, Meclis sosyal tesislerinin amacı dışında kullanıldığına ilişkin başvurusunu çarpıtarak yandaş medyaya servis amaçlı yazılı kaleme aldığı gerekçesiyle AKP’li TBMM İdare Amiri Hasan Turan’a tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 08.02.2020, 13:12 08.02.2020, 13:24
CHP’Lİ TANAL İLE AKP’Lİ İDARE AMİRİ ARASINDA ‘GÜN’ TARTIŞMASI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TBMM sosyal tesislerinde günlük gazete ve diğer süreli yayınların bulunmadığı ve tesislerin amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle Meclis Başkanlığı’na başvurmuştu. Tanal, başvuru dilekçesinde, milletvekili yakınlarının sosyal tesisleri “gün toplantıları” için kullandığını belirtirken, “tesislerde gazete ve dergi gibi süreli yayınların temininin sağlanması  ve sosyal tesislerin amacı dışında kullanılmasına yol açan haksız ve hukuk dışı uygulamaya son verilmesi için gereğinin yapılmasını” talep etmişti.


YÖNETMELİĞİ GEREKÇE GÖSTERİP GAZETE VE DERGİ BULUNDURMA TALEBİNE OLUMSUZ YANIT VERDİ

CHP’li Tanal’ın başvurusuna cevap veren TBMM İdare Amiri ve AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM Başkanlığı Kütüphane ve Arşiv Yönetmeliği’ni gerekçe göstererek, sosyal tesislere günlük gazete ve diğer süreli yayınların temini talebine olumsuz yanıt verdi. TBMM’nin diğer sosyal tesislerinde olduğu gibi, Beştepe Eğitim ve Sosyal Tesisleri’nin de TBMM Sosyal Tesisler İşletme Yönergesinde belirtilen usul ve esaslara göre işletildiğini dile getiren Turan, sosyal tesislerde görev alan idari teşkilat personelinin, sosyal tesislerden yararlanma hakkına sahip olan misafirlerden tesislere hangi amaçla geldikleri konusunda bir denetim yapmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.


“ÇARPITARAK YANDAŞ MEDYAYA SERVİS EDİLDİ”

AKP’li TBMM İdare Amiri Hasan Turan’a yanıt veren CHP’li vekil Mahmut Tanal, Turan’ın dilekçesinde dikkat çektiği hususları çarpıtarak, konuyu “cinsiyet ayrımcılığı” şeklinde yansıttığını söyledi. Geçen gün AKP’li Turan’ın eline ulaşan cevabi yazısını inceler incelmez bu metnin içeriğinin, yandaş medyaya adeta malzeme çıkarmak ve servis etmek amaçlı doldurulduğu anladığını kaydeden Tanal, “Nitekim yanılmadım. Bugün yandaş gazetelerde ‘CHP’li Tanal kadınlardan rahatsız’ başlıklı haberler yer aldı. Düşüncesize Akit gibi gerici, kadınlarımıza bakış açısı herkesçe bilinen bir yayın organı bile haberi alıntılayarak ‘Kadınlardan rahatsız olduğumu’ yazmış. Biz kadınlardan rahatsız değiliz. Kadınlar bizim baş tacımızdır. Halbuki Meclis Başkanlığı’na sunduğum dilekçede, sosyal tesislerin amacı dışında kullanıldığına dikkat çektim. Altın günü için davet ettikleri misafirlerini evlerinde ağırlamıyor, masraf yapmıyorlar, gelip sosyal tesisleri kullanıyorlar. Halbuki hiçbir sosyal tesiste gün toplantılarına izin verilmez. Sosyal tesiste amaç dışına çıkılmaz. Kadınlarımız üzerinden konuyu başka bir mecraya çekiyorlar. Hasan Turan’ın gazete ve dergi teminiyle ilgili cevabından da utandım. Düşünsenize Meclis’in sosyal tesislerinde gazete ve dergi gibi süreli yayın yok. Turan ise bu konuda yönetmelik hatırlatması yapmakla yetiniyor. Hasan Turan, TBMM İdare Amiri olduğunu unutuyor. Talebimizi farklı yorumlayarak, yandaş medyaya haber servisi amaçlı ‘hikaye’ kaleme almayı bıraksın” dedi.

Yorumlar (0)