CHP’li Polat’tan Gümrük Muayene Memurlarının Ticaret Denetmenliğine geçişi için kanun teklifi

İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gümrük Muayene Memurlarının, Ticaret Denetmeni ve Ticaret Denetmen Yardımcısı olarak atanması için kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 22.03.2023, 14:11
CHP’li Polat’tan Gümrük Muayene Memurlarının Ticaret Denetmenliğine geçişi için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gümrük Muayene Memurlarının, Ticaret Denetmeni ve Ticaret Denetmen Yardımcısı olarak atanması için kanun teklifi verdi.

GÜMRÜK TEŞKİLATIMIZIN NİTELİĞİNİ ARTIRMALIYIZ

Gümrüklerin ülkelerin dış dünyaya açılan kapıları olduğunu vurgulayan Polat, “Günümüzdeki teknolojik gelişmeler, uluslararası ticarette mal çeşitliliği ve niteliğinin artması, gümrük mevzuatının teknik bir niteliğe bürünmesi; gümrük idarelerinin değişim ve uzmanlaşmasını zorunlu kılıyor. Gümrük teşkilatımızın niteliğini arttırmamız şart. Teklifimiz kanunlaşırsa, muayene memurlarımızın almış oldukları mesleki eğitim, sahip oldukları bilgi ve tecrübe, görev ve sorumluluk bilinci çerçevesinde Ticaret Denetmenliğine, ilgili eğitimleri ve yeterlilik sınavlarını henüz tamamlamayan memurlarımızın ise durumlarına uygun olarak Denetmen Yardımcılığına atamalarının yapılması, ülkemize ve dış ticaretimize olumlu yansıyacak” diye konuştu.


 


 

Yorumlar (0)