CHP'Lİ OKAN GAYTANCIOĞLU'NDAN ,29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, O’nun Türk Milletine bıraktığı en büyük mirasıdır.

Vekil Haberleri 27.10.2018, 14:30 27.10.2018, 14:30
CHP'Lİ OKAN GAYTANCIOĞLU'NDAN ,29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’nci yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. Hürriyettir, Eşitliktir, Bağımsızlıktır. Özgürlüğümüzün tarihteki imzasıdır. Farklılıklara rağmen bir arada yaşamaktır.  "Az zamanda çok işler yaptık” diyerek Ulusuna inanan, güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ulusuna hediye etmiştir.

Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder. Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altında olabilir. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip geliştirmek hepimizin öncelikli görevidir.

Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 95’nci kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün gençliğe ve milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu belirtmek isterim.

 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem vermekteyiz. Cumhuriyeti, demokrasiyi, laiklik ilkesini ve hukuku hiçe sayanlara inat Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak ve yaşatmak vazgeçilmemizdir.Bu duygu ve düşüncelerle, 95’nci yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olmasını temenni eder, hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutlarım.

 

 

Yorumlar (0)