CHP'Lİ KEMAL ZEYBEK:ASGARİ ÜCRET NET 2.200TL OLACAK

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP iktidarında asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız ve Enflasyon farkı, refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücret net 2.200TL olacak.

Vekil Haberleri 04.06.2018, 14:51 04.06.2018, 14:51
CHP'Lİ KEMAL ZEYBEK:ASGARİ ÜCRET NET 2.200TL OLACAK

Ülkemizde, mevcut siyasal iktidarın uygulamaları ile 16 milyon insanımız yoksul, 6milyon insanımız işsiz hale getirilmiştir. Diye açıklamada bulunan CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; İnsanları açlığa ve yoksulluğa götüren ve sosyal yardımlarla yaşamak zorunda bırakanlar, 16 yıldır ülkemizi yöneten iktidardır.

   CHP iktidarında, Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız ve Enflasyon farkı, refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücret net 2.200TL olacak.

   Çalışanlar için eşit işe eşit ücret, vergi adaletsizliklerini ortadan kaldıracağız. Bu düzenlemelerle çalışmada verimliliği ve işyerlerinde dayanışmayı güçlendireceğiz.

İŞSİZLİĞİ YOK EDECEĞİZ

  CHP iktidarında, İşsizliği 5 yılda %5’in altına indireceğiz ve süreçte, üreten ekonomi ile işsizliği yok edeceğiz. Kamu istihdamını AB (Avrupa Birliği) ortalamasını esas alarak artıracağız.

   İşsizlik Sigortası Fonu’nu yönetiminde, sendika temsilcileri bulunacak ve amacı dışında kullanılmayacak. İşsizlik ödeneğine hak kazanma ölçütlerini hafifleteceğiz.

TAŞERON İŞÇİLİGE SON

      Taşeronişçilerin Talepleri doğrultusunda işçilerimizin sorunlarına tam çözüm getirilmemiştir. Tüm çalışanları devlette kadrolu yapacağız.                

       CHP iktidarında, Kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödavansuygulamasına özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kamuda tüm geçici ve güvencesiz çalışanları, memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçileri CHP iktidarının ilk 6 ayında kadroya alacağız.

          Kiralık işçilik ile modern kölelik olarak nitelediğimiz; özel istihdam Büroları Yönetmeliğini yürürlükten kaldıracağız. Kıdem tazminatı güvence altına alınacak, işverenin iflası durumunda kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli duruma getireceğiz.

      Kayıt dışı çalışmayı önleyeceğiz. Ucuz iş gücü olarak görülen yabancı göçmen işçilerinde kayıt dışı çalışmasına izin vermeyeceğiz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 1.500TL OLACAK

     CHP Samsun milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren         en düşük emekli maaşını 1.500TL olacak. Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilerin refah payından faydalanması ve geçmiş hak kayıplarını telafi edeceğiz. Emeklilerin banka promosyonlarını kamu çalışanları aynı orana yükselteceğiz,

      Emekliler sağlık hizmetlerinden faydalanırken; muayene,  ilaç katılım payları ve fark ücretlerini kaldıracağız.

       Tüm bu projelerin hayata geçebilmesi için CHP iktidarına ihtiyaç vardır. 24 Haziran da vatandaşlarımızın vereceği oylarla 16 yıldır emekçileri ezen iktidarı cezalandıracak ve CHP kadrolarını iş başına getirecektir. Milletin refahı için, adil paylaşım sağlayacak Milletin iktidarını kuracağız.

Yorumlar (0)